In perioada 1 ianuarie - 31 mai 2007, beneficiarii trusoului pentru nou nascuti vor primi echivalentul in lei al "cosului bebe", adica suma de 150 de lei. Guvernul a aprobat ieri o Ordonanta prin care introduce o serie de masuri tranzitorii, care fac
In perioada 1 ianuarie - 31 mai 2007, beneficiarii trusoului pentru nou nascuti vor primi echivalentul in lei al "cosului bebe", adica suma de 150 de lei. Guvernul a aprobat ieri o Ordonanta prin care introduce o serie de masuri tranzitorii, care fac posibila aplicarea prevederilor legii privind trusoul pentru noi nascuti in perioada pana la elaborarea normelor de aplicare a ei. "Legea a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007, iar acum trebuie sa se elaboreze normele metodologice de aplicare a ei si, la nivel local, sa se demareze licitatiile pentru achizitionarea produselor care intra in trusoul pentru noi nascuti", a explicat Oana Marinescu. Banii necesari platii contravalorii trusoului pentru nou nascuti vor fi transferati catre bugetele locale, astfel incat sumele sa poata fi distribuite de autoritatile locale. Pentru a primi contravaloarea "cosului bebe", parintii naturali ai copilului sau reprezentantul legal al acestuia trebuie sa depuna o cerere scrisa, insotita de copia certificatului de nastere, la autoritatile publice locale unde domiciliaza. Autoritatile locale vor plati cei 150 de lei, contravaloarea trusoului pentru nou nascuti, in termen de maxim 30 de zile de la depunerea acestei cereri. Dupa aparitia normelor metodologice, autoritatile locale vor acorda noilor nascuti cate un trusou.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.