Masinile Volkswagen au cedat in etapa a noua a Dakarului, iar pe primele locuri au trecut veteranii Peterhansel si Alphand, de la Mitsubishi.

Prevazuta initial intre Nema (Mauritania) si Tombouctou (Mali), a zecea etapa din Dakar 2007
Masinile Volkswagen au cedat in etapa a noua a Dakarului, iar pe primele locuri au trecut veteranii Peterhansel si Alphand, de la Mitsubishi.

Prevazuta initial intre Nema (Mauritania) si Tombouctou (Mali), a zecea etapa din Dakar 2007 a fost anulata din motive de securitate, astfel ca organizatorii au improvizat pentru ieri o bucla in jurul localitatii Nema, in lungime de 400 km (366 km proba speciala). Lunga si dificila zi de dinainte a bulversat ierarhia clasei auto, turismele Volkswagen iesind practic din lupta pentru cistigarea raliului, locul lor fiind ocupat imediat de masinile Mitsubishi, care de zece ani domina intrecerea.

Nemtii in flacari

Liderului la zi, Giniel de Villiers, i-a luat foc masina la km 129 si a fost tractat pina la bivuac de catre un camion de asistenta, iar Carlos Sainz a avut mari probleme cu sistemul electric, acestea intirziindu-l sapte ore si jumatate fata de noul lider, Stephane Peterhansel. Inaintea etapei de ieri, francezul, de opt ori cistigator al Dakarului, se lupta pentru primul loc doar cu invingatorul de anul trecut, Luc Alphand, coleg de echipa la Mitsubishi. Distanta dintre cei doi era de sapte minute si 50 de secunde, in timp ce al treilea clasat, Jean Louis Schlesser, ii urmarea de la o ora si 25 de minute.

Gyenes merge bine

La moto situatia este mult mai clara, spaniolul Marc Coma fiind de neoprit din cursa spre al doilea titlu, punind aproape o ora in fata lui Cyril Despres. Aflat la primul sau Dakar, Emanuel Gyenes se descurca onorabil, el incheind etapa a noua pe locul 51, iar in clasamentul general urcind pina pe locul 54. Etapa de azi are doar 280 km, in totalitate cronometrati, iar traseul sau initial a fost de asemenea anulat, in locul parcursului Tombouctou-Nema fiind ales unul intre Nema si Ayoun el Atrous.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.