Investitorii prevad o evolutie similara cu cea a Poloniei sau a tarilor baltice.

Romania poate fi noua revelatie pentru investitorii straini in perioada urmatoare, cu o evolutie comparabila cu cele inregistrate de Polonia si tarile baltice dupa aderarea la Uniunea Europeana, considera Peter Elam Hakansson, presedintele companiei de investitii East Capital, specializata in pietele est-europene. „Romania are mari sanse ca, in anii de dupa aderare, sa se incadreze in tiparele de dezvoltare ale tarilor baltice sau ale Poloniei. Tarile baltice au avut o evolutie spectaculoasa si, desi in Romania reformele au intrat in forta cu ceva intirziere, daca se mentine ritmul actual de dezvoltare, precum si vointa de a ajunge o tara cu adevarat europeana, Romania va cunoaste o dezvoltare impresionanta in viitorii ani", a spus Hakansson intr-un comunicat. East Capital considera ca principalele avantaje se refera la dimensiunea pietei, a doua ca marime din zona, la ritmul bun de dezvoltare economica, la nivelul redus al impozitului pe profit.

„Ca investitor strain, iti permiti eventual sa ignori Slovenia sau Slovacia, dar cum sa-ti permiti sa nu iei in calcul Romania sau Polonia?", subliniaza Hakansson.

East Capital, cu active nete de peste 3,8 miliarde euro, este o companie independenta de administrare a fondurilor deschise de investitii, cu activitati pe pietele est-europene de capital.