La Muzeul National Cotroceni va avea loc astazi vernisajul expozitiei-eseu "Roma" a pictorului Bogdan Vladuta la care vor fi prezenti E.S. Daniele Mancini, Ambasadorul Italiei la Bucuresti si E.S. Teodor Baconschi, consilier prezidential. Expozitia e
La Muzeul National Cotroceni va avea loc astazi vernisajul expozitiei-eseu "Roma" a pictorului Bogdan Vladuta la care vor fi prezenti E.S. Daniele Mancini, Ambasadorul Italiei la Bucuresti si E.S. Teodor Baconschi, consilier prezidential. Expozitia este prilejuita de vizita la Bucuresti a premierului Republicii Italiene, Romano Prodi. Cu acest prilej va aparea si un catalog al artistului, eveniment editorial ce strange un bogat material pictural si fotografic, acompaniat de pagini de jurnal si texte critice semnate de Pavel Susara si Francesco Moschini " patron al Galeriei A.A.M. Architettura Arte Moderna. Intre tinerii artisti romani ajunsi la Roma in ultimii ani prin castigarea bursei "Vasile Parvan", pictorul Bogdan Vladuta s-a distins prin exceptionala capacitate de a percepe si de a intra in contact cu substanta culturala a locului. In experienta sa romana, Vladuta a produs un material imagistic de o exemplara maturitate, minutios selectat in expozitia de la Muzeul National Cotroceni, care va ramane deschisa pana pe 15 februarie. (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.