Sunt multe proiecte pe ordinea de zi?
Primarul general ne propune, pentru sedinta de joi, 27 de proiecte de hotarare.
Care sunt cele mai importante?
E greu de stabilit. Stiti, din discutiile pe care le-am tot avut pe tema proiectelo
Sunt multe proiecte pe ordinea de zi?
Primarul general ne propune, pentru sedinta de joi, 27 de proiecte de hotarare.
Care sunt cele mai importante?
E greu de stabilit. Stiti, din discutiile pe care le-am tot avut pe tema proiectelor municipalitatii, ca este dificil sa fac o departajare, tinand cont ca, din punctul meu de vedere, fiecare proiect in parte este extrem de important pentru bucuresteni.
Vor demara in acest an investitiile viitoare pentru Capitala, iar colegii mei vor avea de aprobat indicatorii tehnico-economici pentru unele dintre ele si, cu o mica exceptie, documentatia pentru o cladire din Piata Maria Rosetti - acolo vorbim despre o consolidare a unei cladiri mai vechi, cuprinse in programul derulat in acest sens de municipalitate.
Exista si proiecte privind declararea de utilitate publica a unor lucrari.
Da, acestea sunt proiecte propuse de Directia de Transporturi condusa de dl. director Gheorghe Udriste. Ele vor fi luate in discutie chiar astazi (ieri, n. red) in comisia de specialitate din cadrul CGMB, unde vor fi analizate si li se va da forma finala, iar joi, in sedinta Consiliului General, vor fi explicate si supuse aprobarii membrilor acestuia.
Acestea sunt legate de viitoarele exproprieri, nu?
Sigur ca aceste proiecte incumba si o parte de expropriere, pentru ca nu ai cum sa faci marile proiecte ale Bucurestiului fara sa-ti asumi responsabilitatea acestor exproprieri. Dar exista (la nivelul Primariei Capitalei, n. red.) o Comisie de expropriere, care negociaza cu proprietarii.
Se suplimenteaza fondurile pentru Centrul Istoric?
Da, vorbim despre un grant care este oferit de Guvernul Olandei, de aproape doua milioane de euro, care va suplimenta acea dubla finantare - a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, si a municipalitatii Bucurestilor - care asigura, in acest moment, fondurile pentru refacerea infrastructurii din zona pilot a Centrului Istoric, unde au inceput deja lucrarile. Sunt fonduri nerambursabile, acordate pentru finalizarea acestor lucrari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.