Baiatul de 15 ani, Shawn Hornbeck, care a fost rapit in urma cu patru ani si care a fost gasit la sfarsitul saptamanii trecute intr-un apartament din Missouri, SUA, impreuna cu alt baiat rapit in urma cu cinci zile, isi striga rapitorul "tata" si nu
Baiatul de 15 ani, Shawn Hornbeck, care a fost rapit in urma cu patru ani si care a fost gasit la sfarsitul saptamanii trecute intr-un apartament din Missouri, SUA, impreuna cu alt baiat rapit in urma cu cinci zile, isi striga rapitorul "tata" si nu a incercat niciodata sa fuga, relateaza Mediafax. Administrator al unei pizzerii, Michael Devlin, de 41 de ani, din Kirkwood, Missouri, este ecuzat de rapirea celor doi baieti. In timpul captivitatii sale, Shawn a fost lasat singur ore in sir sa mearga pe bicicleta, sa joace jocuri video si sa doarma la prieteni. Baiatul a vazut apelurile parintilor sai, care au condus o campanie pe Internet in anii in care a lipsit, insa Shawn nu si-a dezvaluit niciodata identitatea. In schimb, el a pretins ca mama lui a murit intr-un accident de masina cauzat de un sofer beat.
Devlin este acuzat de rapire. Medicii se tem ca baiatul a dezvoltat Sindromul Stockholm in care ostaticii sunt dominati intr-un mod indirect de rapitorii lor.
Michael Devlin Prietenii lui Shawn, care a disparut din 2002 din casa lui aflata la 60 de mile de cea a lui Devlin, au spus ca acesta obisnuia sa il strige pe Devlin "tata". Dupa ce i-a vazut la televizor fata lui Shawn, David Douglas, de 14 ani, i-a spus ca cel cautat arata exact ca el. "Mi-a raspuns: Si ce daca? Si alte lucruri de felul asta. Nu il interesa", a explicat David. Medicii spun ca mintea lui Shawn a fost zdruncinata foarte tare de teroarea si dominatia suportate. "Oamenii in aceasta stare ajung sa creada ca, daca pleaca de langa rapitor, lucrurile se vor inrautati pentru ei si pentru cei din jur", a spus un psiholog. Devlin este acuzat de rapire de gradul intai. (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.