Procurorii DNA au redeschis dosarul prin care fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, este acuzat de fapte de coruptie in dosarul terenurilor din Baneasa. Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul formulat de Mitrea la o deciz
Procurorii DNA au redeschis dosarul prin care fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, este acuzat de fapte de coruptie in dosarul terenurilor din Baneasa.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul formulat de Mitrea la o decizie anterioara, a anulat ordonanta de neincepere a urmaririi penale si a admis o plingere a Aviatiei Utilitare. Magistratii au retrimis dosarul procurorilor pentru administrarea de noi probe, respectiv audieri de martori si verificarea unor acte care au stat la baza schimbului de terenuri.
Miron Mitrea era acuzat de Aviatia Utilitara SA ca a refuzat sa puna in practica o decizie care atesta dreptul de proprietate a acestei societati asupra unui teren de 2,3 hectare, situat la soseaua Bucuresti - Ploiesti. Acest teren facea obiectul unui litigiu dintre fosta conducere a Aeroportului International Bucuresti Baneasa (AIBB) si SC Aviatia Utilitara SA. Mitrea mai este acuzat ca ar fi girat o afacere in care fosta conducere a AIBB ar fi cedat terenul in cauza contra altuia, cu o suprafata de 2,5 hectare din comuna Voluntari. Actul privind schimbul s-ar fi incheiat in lipsa unei evaluari de piata a parcelei din comuna Voluntari si a celei de la soseaua Bucuresti - Baneasa, in contract fiind precizat ca ambele terenuri ar valora aproximativ 450.000 de euro. (M.N.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.