Consilierii judeteni brasoveni au infiintat o comisie care sa analizeze oportunitatea cumpararii Castelului Bran.

Cei cinci membri ai comisiei sint reprezentanti ai fiecarui grup politic din CJ Brasov. Consilierii vor studia detaliile tranzactiei si se vor intilni saptamina viitoare cu reprezentantii unei banci austriece in vederea unui imprumut in sistem leasing pentru plata castelului.

Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, a anuntat ca a contactat patru firme de audit pentru evaluarea castelului si ar fi bucuros daca Ministerul Culturii ar accepta sa deconteze factura. Au fost si voci care au evidentiat ca valoarea de 60 de milioane de euro, solicitata de familia de Habsburg pentru intregul domeniu, s-ar putea dubla, luind in calcul numai taxele notariale sau dobinzile aferente leasingului pe zece ani.

Razvan Theodorescu, fostul ministru al Culturii, ne-a declarat ieri ca pretul castelului Bran, rezultat din evaluarea juristilor facuta la retrocedarea domeniului, nu depaseste 20 de milioane de euro. Iar actualul ministru, Adrian Iorgulescu, spune ca sint foarte mari sanse ca ministerul sa renunte la a cumpara Castelul Bran, din cauza pretului prohibitiv cerut de proprietar.