Presedintele a trimis inca o lege inapoi in Parlament. Presedintele contesta dezincriminarea infractiunii de acordare de credite prin incalcarea normelor bancare.

Este vorba despre un amendament de modificare a legii pentru prevenirea,
Presedintele a trimis inca o lege inapoi in Parlament. Presedintele contesta dezincriminarea infractiunii de acordare de credite prin incalcarea normelor bancare.

Este vorba despre un amendament de modificare a legii pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie care ii are drept initiatori pe deputatii PSD Tudor Mohora, Valer Dorneanu si Florin Iordache. Este a doua propunere legislativa votata in ultimele doua sedinte de plen ale Camerei Deputatilor din 2006 pe care presedintele o trimite spre reexaminare. Proiectul deputatilor PSD prevede scoaterea de la incadrarea de infractiune atit a acordarii de credite si subventii prin incalcarea normelor de creditare ale bancilor, cit si a utilizarii creditelor in alte scopuri decit cele pentru care au fost acordate. "Presedintele Basescu apreciaza ca nu poate fi acceptata adoptarea unei solutii legislative de dezincriminare a faptelor de acordare de credite sau subventii cu incalcarea normelor de creditare ale bancilor", se arata in nota de fundamentare a presedintelui.

PSD da vina pe Milut

Deputatul PSD Tudor Mohora, unul dintre initiatorii proiectului de lege, sustine ca legea a fost conceputa ca urmare a unei petitii adresate Camerei Deputatilor de catre Petre Milut, presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman. "Dupa analizarea petitiei, am constatat ca actuala lege este anacronica pentru faptul ca a fost conceputa pe vremea cind majoritatea bancilor erau de stat si s-au facut multe masinatiuni cu creditele. Acum toate bancile sint private si fiecare dintre ele are diferite norme interne, unele mai permisive, altele mai stricte. Este incorect ca o persoana sa fie incriminata dupa normele unei banci, iar pentru acelasi credit sa nu fie incriminata de normele altei banci", ne-a declarat Mohora.

29 de legi reexaminate in doi ani De la inceputul mandatului sau de presedinte, Traian Basescu a fost spornic in retrimiterea legilor in Parlament. In total, au fost 29. In 2005, primul sau an de mandat, Basescu a trimis la reexaminare 12 legi. In 2006 a trimis cu trei mai multe, iar in primele zile ale anului in curs a retrimis deja Parlamentului doua legi. Spre comparatie, intre 2001-2004, Iliescu a retrimis Parlamentului 38 de legi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.