"Oameni, chipuri, destine"
Azi la pranz, la Galeriile de Arta Pod-Pogor din Iasi, va avea loc vernisajul expozitiei "Oameni, chipuri, destine". Sunt expuse fotografii realizate de elevi ai claselor terminale din Liceul "Mihai Eminescu" din Iasi, sub indrumarea prof. Sorin Sitea, ca rezultat al unui un proiect de clasa, devenit ulterior parte a unui proiect european in derulare. Cele mai reusite fotografii votate de public vor fi postate pe Internet si vor participa la un concurs european pe aceasta tema, la care participa alte cinci tari. Inceput in vara trecuta, proiectul si-a propus o radiografie fotografica a societatii romanesti inainte de aderarea la UE. Imaginile alb-negru si color prezinta chipuri de oameni in diferite ipostaze, dar temele dominante sunt copiii si batranii. Expozitia ramane deschisa pana in penultima zi a lui ianuarie. (L.D.)
Dor de Poet
La Biblioteca "Ion Creanga" din Bucuresti s-a derulat ieri actiunea "Dor de Eminescu". Elevii claselor I-III ai Scolii particulare "Anastasia Popescu" au audiat si vizionat materiale despre viata si opera poetului. (L.I.)
"Romanii de la est de Bug"
Astazi, incepand cu ora 16.00, la Muzeul Taranului Roman (MTR) va avea loc o dezbatere pe marginea cartii lui Anton Golopentia "Romanii de la est de Bug", care va avea loc la libraria muzeului. La intalnire sunt invitati sa participe prof. Vintila Mihailescu, directorul general al MTR, conf. dr. Vasile Soimaru de la Academia de Studii Economice din Republica Moldova, prof. Dumitru Sandu si Septimi Chelcea de la facultatea de Sociologie, prof. Zoltan Rostas de la facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Marcel Popa, director la Editura Enciclopedica si prof. Sanda Golopentia de la Universitatea Brown. Cele doua volume ale studiului vor fi lansate astazi la ora 14.00, la Clubul de Psihosociologie al Universitatii Bucuresti. (D.C.)
Recital de flaut
Flautistul Ion Bogdan Stefanescu sustine azi, de la orele 18.30, in Aula Muzeul Enescu un recital extraordinar cu lucrari ale celor mai importanti compozitori romani, intrate in repertoriul universal. Vor fi, de asemenea, prezentate si lucrari in prima auditie absoluta (Doina Rotaru - "Gradini japoneze"). Muzicianul va canta si la flautul de concert, dar si la flaut alto, bas sau piccolo si la instrumente traditionale: ditz (flaut chinezesc) sau Kazoo (SUA). (L.D.)
"Ora de lectura"
Editura Paralela 45 si Compania de Librarii Bucuresti au facut ieri la Libraria "Mihail Sadoveanu", prezentarea publica a colectiei "Ora de lectura", initiata de Mihai Sora in 2006. "Ora de lectura" subsumeaza cartile de referinta incluse in bibliografia scolara. (L.D.)
"Don Quijote", balet de buzunar
Pe 16, 22, 23, 29 si 30 ianuarie, Opera Comica pentru Copii (orele 14.00 si 16.00) prezinta, la Palatul Copiilor, baletul de buzunar "Don Quijote" pe muzica lui Minkus.