Olmert i-a explicat americancei de ce Israel se opune formarii unui guvern palestinian de uniune nationala Hamas-Fatah si apoi au cazut de acord ca "Foaia de parcurs" continua sa fie productiva in procesul de realizare a pacii israeliano-palestiniene
Olmert i-a explicat americancei de ce Israel se opune formarii unui guvern palestinian de uniune nationala Hamas-Fatah si apoi au cazut de acord ca "Foaia de parcurs" continua sa fie productiva in procesul de realizare a pacii israeliano-palestiniene. In cursul convorbirii, a fost programat, pentru o data neprecizata, a unui summit Rice - Olmert - Abu Mazen. S-a convenit ca Israel sa continue "gesturile frumoase" fata de Abu Mazen. Analistii politici au incercat sa afle cam ce au discutat Rice si Olmert cand au ramas singuri. Probabil despre vizita lui Abu Mazen la Damasc, unde presedintele Autoritatii Palestiniene se va intalni, probabil inca in aceasta saptamana, cu presedintele sirian Bashar Assad si cu Khaled Meshal, seful din exil al departamentului politic Hamas. Condoleezza, fidela politicii presedintelui George W. Bush, considera ca Siria indeplineste, in continuare, un rol negativ in conflictul israeliano-palestinian. Intrebata in legatura cu posibilitatea unui atac israelian asupra instalatiilor nucleare iraniene, Rice nu a respins-o, subliniind: "Intrebarea aceasta demonstreaza cat de grava poate fi situatia daca Iranul va continua programul sau atomic, dar eu cred ca inca este loc pentru diplomatie... Hotararea Consiliului de Securitate a pus Iranul in categoria speciala a tarilor aflate sub sanctiuni. Cred ca, poate acum, tarile, bancile si societatile vor regandi afacerile lor cu Iranul". (Tesu SOLOMOVICI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.