Etnici din fosta Iugoslavie s-au incaierat in fata terenului principal de la Australian Open. In teren, croatii au ramas fara omul lor numarul 1, Ivan Ljubicic.

Nu era foarte greu ca Romania sa ramina fara vreo reprezentanta in concursul feminin de la Australian Open, Edina Gallovits aflindu-se in fata primei sale experiente in turneul de Grand Slam de la Antipozi. Meilen Tu, californiana nascuta din parinti taiwanezi, ce i-a fost adversara in turul I la Melbourne, bifeaza deja a 9-a prezenta la Internationalele Australiei, astfel ca nu e de mirare scorul intilnirii cu romanca: 2-6, 6-4, 6-2. Victor Hanescu intra in concurs in aceasta dimineata, partida sa fiind ultima programata pe terenul 10. Adversar ii este Frank Dancevic, un canadian cu bunici croati, pe care Hanescu l-a intilnit intr-un meci de Cupa Davis, in urma cu trei ani, la Bucuresti, romanul cistigind in cinci seturi. In ceea ce-i priveste pe croatii care isi reprezinta tara, Ivan Ljubicic, cel mai bun sportiv al anului 2006 in patria sa, a fost eliminat la Australian Open inca din primul tur (6-4, 6-7, 4-6,

4-6), aceasta fiind cea mai mare surpriza a primei zile. In apropierea terenurilor de tenis, in jur de 150 de fani sirbi si croati au avut confruntari violente, stopate la timp de politie, care i-a scos pe turbulenti in afara complexului sportiv. „Au fost in mare parte sirbi", a declarat un purtator de cuvint al politiei, care a adaugat ca protagonistilor le-au fost confiscate biletele.

Suporterii sirbi au iesit in evidenta si saptamina trecuta, la turneul de la Sydney, unde au huiduit-o pe Kim Clijsters la meciul cu sirboaica Jelena Jankovici.