Decizia de ieri a Comitetului Executiv creeaza ceva probleme unor cluburi, antrenorii fiind, practic, obligati ca la alcatuirea unsprezecelui de start, sa tina cont, pe langa forma sportiva, si de restrictia de a trimite pe teren mai mult de trei ext
Decizia de ieri a Comitetului Executiv creeaza ceva probleme unor cluburi, antrenorii fiind, practic, obligati ca la alcatuirea unsprezecelui de start, sa tina cont, pe langa forma sportiva, si de restrictia de a trimite pe teren mai mult de trei extracomunitari. Mai poate trece inca doi pe foaie, dar daca vrea sa introduca pe unul dintre ei, este obligat sa scoata tot un extracomunitar. Cele mai delicate situatii le au CFR Cluj, Poli Timisoara si Pandurii Tg. Jiu, cele trei cluburi avand legitimati cate sase jucatori proveniti din afara Comunitatii Europene. In mod normal, unul va ramane in afara lotului la fiecare partida, iar alti doi vor fi siguri ca nu vor fi titulari, o solutie destul de incomoda fiind vinderea lor cat mai rapida, ceea ce ar fi destul de greu avand in vedere ca majoritatea prim-divizionarelor si-au cam stabilit deja loturile si au inceput pregatirile. La limita se afla Universitatea Craiova, care are cinci jucatori extracomunitari (Njock nu intra in aceasta categorie fiindca este insurat cu o nemtoaica), iar la restul echipelor situatia este mai putin tensionata, cu trei, maximum patreu extracomunitari in lot. Dinamo, Steaua si Rapid, primele trei clasate, nu au astfel de probleme, "cainii" avand trei extracomunitari, cu Stanic cu tot, acesta urmand sa lipseasca aproape tot campionatul din cauza unei accidentari, in timp ce clubul din Ghencea are doi, israelianul Shaban si brazilianul Andrey, iar in Giulesti doar Apoula Bete este din afara UE, fiindca australianul Griffiths are si cetatenie engleza. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.