Intrebat de ce PD nu a fost invitat la Congresul PNL, Emil Boc i-a trimis pe jurnalisti sa se uite pe lista liberalilor alesi in conducere.

„Daca ne uitam bine la cine au fost alesi, gasim raspunsul pentru care nu am fost invitati. Sper ca nu este vorba de un semnal al colegilor nostri liberali", a fost raspunsul venit de la liderul PD, Emil Boc, cu privire la lipsa de la Congresul PNL de la sfirsitul saptaminii trecute. „Noi doar am constatat faptul ca liderii care s-au validat prin criticile la adresa presedintelui si a PD au fost alesi in functii de conducere. Ne intrebam daca este vorba de un semnal la adresa PD sau este vorba doar de democratia din interiorul PNL", a continuat suspicios Emil Boc. Mult mai diplomat, vicepresedintele democrat Sorin Frunzaverde a incercat sa justifice lipsa PD de la Congresul PNL prin faptul ca „a fost mai mult o intrunire liberala, fiind invitate doar partide liberale".

Adio, dar ramin cu tine!

In ciuda acestor semnale de distanta intre cele doua partide ale Aliantei, Boc sustine ca PNL si PD vor continua sa colaboreze. „Mergem mai departe pe programul de guvernare si pe protocolul pe care il avem, indiferent de rezultatul alegerilor din PNL", a anticipat Boc, tinind totusi sa adauge ca PD cauta in continuare solutii pentru sustinerea in Parlament a acestui guvern minoritar.

Cel mai probabil insa, democratii nu vor merge pe liste comune cu liberali in alegerile pentru Parlamentul European. Desi a anuntat ca o decizie in acest sens se va lua in luna februarie, Emil Boc a tinut sa adauge: „Protocolul Aliantei nu prevede nici o obligatie ca noi sa mergem pe liste comune".