Radio Budapesta raspandeste in toata lumea, si, natural, mai ales in partile unde trebuie creat si de intretinut o atatare, vestea marilor demonstratii, care se fac de o bucata de vreme pe strazi, cu prilejul recuperarii unei mari parti, noua zeci la
Radio Budapesta raspandeste in toata lumea, si, natural, mai ales in partile unde trebuie creat si de intretinut o atatare, vestea marilor demonstratii, care se fac de o bucata de vreme pe strazi, cu prilejul recuperarii unei mari parti, noua zeci la suta din teritoriile care au fost despartite de Ungaria la Trianon, pentru a fi date noului stat cehoslovac. Se poate vedea, la ce grad de cultura politica se afla o mare parte din opinia publica a capitalei Ungariei si cat de putin socotite si de provocatoare sunt strigatele care tasnesc, cu acest prilej, din guri nestapanite, parand asurzitoare chiar pentru cei care asculta numai la aparatul de transmisie, "totul inapoi" si, cu o precizare amabila pentru noi romanii: "Ardealul inapoi". Bucuriile acestea populare, nu sunt, in toate tarile si la toate natiunile, intovarasite si de acele declaratii oficiale, care singure ii dau o alta valoare decat aceia a entuziasmului de un minut si neaparat si a amintirilor pe care totusi, in sufletul jignit al vecinilor, ne pot lasa astfel de manifestatii. La Budapesta poporul si guvernul stau insa la acelas nivel, in ce priveste starea cu totul anormala a sufletelor.
(va urma)
ZIUA, 16 ianuarie 1939


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.