Politistii au un nou sindicat: Sindicatul National al Politistilor "Diamantul". Mii de oameni ai legii au aderat la noua asociatie pe motiv ca, pana acum, problemele lor nu au fost aparate sau au fost tratate superficial de celelalte sindicate existe
Politistii au un nou sindicat: Sindicatul National al Politistilor "Diamantul". Mii de oameni ai legii au aderat la noua asociatie pe motiv ca, pana acum, problemele lor nu au fost aparate sau au fost tratate superficial de celelalte sindicate existente in Romania. Este pentru prima oara cand o astfel de organizatie le asigura politistilor asigurari de viata si chiar un card european pentru credite.
La noul sindicat, lansat oficial sambata la Cercul Militar National, au aderat deja circa 3000 de politisti. Desi a fost infiintat la sfarsitul anului trecut, deja au membri si simpatizanti din Bucuresti si judetele: Buzau, Hunedoara, Vaslui si Galati. In plus, din februarie vor adera la Consiliul European al Sindicatelor din Politie. "Este primul sindicat adresat exclusiv politistilor. Acest sindicat va lupta pentru oamenii sai in conditiile in care exista destule carente politico-administrative care ii vaduvesc de drepturile lor. Puritatea, duritatea si valoarea unica a diamantului ne-a determinat sa alegem aceasta sigla", a declarat Vasile Anghel (foto), presedintele sindicatului. Politistii care fac parte din aceasta asociatie sunt ofiteri si subofiteri de la mai toate structurile IGPR. "Baietii (luptatorii SPIR n.n.) nu se tem pentru viata lor cat se tem pentru familia lor. Daca li se intampla ceva, ei nu sunt asigurati, iar daca au probleme nu prea are cine sa ii apere, trebuie sa o faca singuri", a precizat pentru ZIUA subcomisarul Valentin Roibu.
In conditiile in care MAI nu asigura angajatii, iar companiile de asigurari fug "ca dracul de tamaie" de politisti, noul sindicat a reusit sa convinga doua societati de asigurari care sa se implice in aceasta activitate. "Am creat un produs pentru a putea oferi o protectie specifica politistilor si militarilor, pentru a asigura riscurile speciale pe care acestia le intampina", a declarat Peter Kasyk, director general al uneia dintre cele mai renumite companii de asigurari internationale. Cert este ca SPR "Diamantul" a luat-o cu un pas inainte MAI care abia anul acesta a alocat fonduri pentru a-si asigura angajatii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.