Oprea: "Diversiune" a serviciilor
Consilierul personal al premierului, Marius Oprea, a aratat ieri ca biletul invocat de Elena Udrea este este, de fapt, o diversiune a serviciilor secrete, facuta cu acordul sefului statului. "Daca apare,
Oprea: "Diversiune" a serviciilor
Consilierul personal al premierului, Marius Oprea, a aratat ieri ca biletul invocat de Elena Udrea este este, de fapt, o diversiune a serviciilor secrete, facuta cu acordul sefului statului. "Daca apare, biletul este de la cap la coada un fals. Mi se pare iesit din comun ca premierul sa fie capabil de o asemenea gafa, cunoscand relatiile de antipatie dintre Basescu si Patriciu. Continutul unui asemenea document, asa cum a fost prezentat de Elena Udrea, este lipsit de cea mai elementara logica. Astept cu nerabdare sa vad acel bilet, iar eu, personal, il voi sfatui pe premier sa ceara o expertiza grafologica autorizata, in situatia in care el va aparea", a declarat Marius Oprea, citat de Mediafax. "Asistam de mai multa vreme la un complot al serviciilor secrete impotriva lui Tariceanu. El este cauzat, in primul rand, de modul in care Guvernul, premierul, si-au asumat promovarea pachetului de legi ale securitatii, document ce taie o serie de privilegii pe care aceste servicii le aveau. Pe de alta parte, acest atac a fost declansat acum deoarece discursul presedintelui PNL de la congres a fost conceput cu cateva zile inainte, iar la urechile serviciilor secrete au ajuns informatii cum ca acesta contine si un paragraf critic la adresa acestor structuri", a spus Oprea.
In opinia sa, toate modificarile din legile securitatii au nemultumit "in mod vadit" serviciile de informatii care si-au manifestat ostilitatea mai degraba prin "terte persoane care s-au facut portavocea lor". "Asemenea masuri nu pot ramane fara raspuns si spun asta cunoscand mentalitatea celor din servicii. Ei au inceput sa construiasca o serie de actiuni de dezinformare, specifice fostei Securitati, pentru a deteriora imaginea premierului, a Guvernului, si care sa provoace o criza politica, atentand la securitatea nationala. Din pacate, ei si-au gasit in presedintele Basescu un sustinator si pot sa dau ca exemplu concret actiunea de compromitere a lui Varujan Vosganian, tot in baza unui fals", a spus Oprea, precizand ca nici nu se mai stie cine pe cine controleaza, "presedintele serviciile secrete, sau serviciile pe presedinte". (V.D.)
RAAPPS la raport
Secretarul general al Guvernului, liberalul Radu Stroe a anuntat ca astazi va organiza o sedinta ampla cu toate conducerile de la Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), pentru a lamuri "cazul Udrea". "Vom face fise pentru toate elementele pe care domnia sa (Elena Udrea-n.r.) le-a documentat la TV si vom iesi public cu ceea ce este in regula. Ceea ce nu este in regula corectam, inclusiv la nivelul Parchetului, sau oricare situatie care se va ivi", a spus Stroe. Acesta a respins categoric informatiile referitoare la un posibil parteneriat "ascuns" cu Elena Udrea pentru a accede in functii ministeriale. "Sunt uluit de modul in care persoana aceasta (Elena Udrea-n.r) face afirmatii cu privire la conducerea SRI, a MAPN. Le dezavuez, le dezmint, mi-e rusine. Nu pot intelege cum un om poate minti in halul acesta", a mai comentat Stroe. Udrea sustinuse intr-o emisiune televizata ca atacurile indreptate impotriva sa in ceea ce priveste relatiile contractuale, ca avocat, cu RAAPPS au fost provocate de faptul ca a refuzat "un parteneriat" cu insusi seful Secretariatului General al Guvernului, Radu Stroe. Referindu-se la acuzatiile legate de posibile nereguli din RAAPPS, liberalul a subliniat ca a cerut deja verificarea documentatiei, dupa care va organiza o conferinta de presa, pentru a pune la dispozitia mass-media toate "elementele necesare". Stroe a mai spus ca disputele cu Traian Basescu ar fi facut imposibil un eventual lobby la Elena Udrea. (V.D.)
Parerea cititorilor
Va prezentam opiniile cititorilor principalelor cotidiene, exprimate pe forumurile ziarelor in ultimele zile, privind dezvaluirile facute de fosta consiliera la Cotroceni, Elena Udrea.
"Un mare fas"
"Marea gaselnita a Elenei Udrea este un mare fas. Iesirea ei pe sticla are drept scop oprirea actiunii de deconspirare a devalizarilor produse la RAAPS de catre Udrea si alti specialisti, inclusiv a celor din fosta conducere PD a agentiei! De fapt, Elena Udrea a facut dovada faptului ca o anume securitate lucreaza cu Basescu si pentru Basescu, ea fiind doar goarna care iese la TV sau in presa. Nu este de "demnitatea" lui Basescu sa faca ce face Udrea!". (Cepeca, 13.01.2007 - Cotidianul)
"Elena Udrea nu are pic de credibilitate"
"Sunt absolut convinsa ca nu exista acel ravas, pentru ca informatia vine de la o tipa fara pic de credibilitate, care a aruncat-o pe piata doar ca sa submineze Congresul PNL. Oare revenirea ei brusca din amnezie este intamplatoare, sau ar fi tacut pana acum daca ar fi avut o astfel de informatie?!" (Raquel, 14.01.2007- Ziua)
"Curat lupta impotriva coruptiei!"
"Din comedia ravasului, nimeni nu poate iesi onorabil, cu atat mai putin prezidentul Basescu: adica, ai in sfarsit dovada cu care ii poti infrange pe mafioti, si tu, presedintele Romaniei, nu faci nimic. Curat lupta impotriva coruptiei!" ( Nenea_Iancu, 13.01.2007-Cotidianul)
"Presedintele si premierul, la fel de vinovati"
"Presedintele primeste un bilet prin care este rugat sa faca trafic de influenta, si nu de la oricine, ci de la prim-ministru. In loc sa iasa in fata natiunii, sa arate documentul cu pricina, sa arate la ce murdarii se preteaza primul-ministru, el tace, pastreaza mizeria si iese cu ea la atac cand vrea sa rezolve el ceva. Asta se cheama tainuire si santaj. Daca hartia cu pricina exista, atunci si presedintele si primul-ministru sunt la fel de vinovati:primul ca a trimis-o, al doilea ca a tainuit existenta ei". (Pronto, 13.01.2007 - Gandul)
"Dezvaluirile Elenei, foarte utile"
"Dezvaluirile Elenei Udrea sunt foarte utile pentru aflarea adevarului cu privire la unele acte impardonabile, care afecteaza grav statul de drept. De ce sa se ascunda unele fapte grave? Nimeni nu este mai presus de lege si cu atat mai putin premierul Romaniei. Daca a gresit cu adevarat, sa plateasca, daca nu ,nu! (Silimon, 14.01.2007- Evenimentul Zilei)
"O scrisoare pierduta"
"Iata ca suntem in plina <<O scrisoare pierduta>>! Tariceanu devine Tipatescu , Basescu este Trahanache , iar doamna Udrea este Zoe. Trioul intrigii este complet. Urmeaza sa vedem cine e Catavencu si Cetateanul turmentat! - Aveti putintica rabdare!"(Acry_vita, 13.01.2007- Cotidianul)
"De ce vorbeste Udrea tocmai acum?"
"Eu nu pot crede ca o clauza de confidentialitate inseamna sa te apuci sa ciripesti vrute si nevrute imediat ce pleci din locul respectiv. In al doilea rand, de ce numai acum vorbeste Udrea de acel bilet? Si, in ultimul rand, as dori sa intreb cine ar mai angaja-o pe Udrea intr-un post unde se cere confidentialitate? Dar asta este o intrebare retorica". (Gica, 14.01.2007- Evenimentul Zilei)
"Demisiile imediat!"
"S-ar putea ca istoria sa se repete si Elena Udrea sa fi spus adevarul. In aceasta situatie, normal ar fi ca anumiti <<mari politicieni>> autohtoni sa-si depuna demisiile imediat din motive foarte simple. Tariceanu a speculat statutul lui de premier pentru a se <<infrupta pe ascuns si tacit>> din avutia afacerilor altora care au "capusit" tara si natiunea; Basescu, la randul lui, nu avea dreptul sa ascunda <<indrazneala, disperarea sau prostia premierului>> in scopuri obscure. Daca Basescu a procedat asa, dupa metoda lui Machiavelli, atunci a incalcat cu premeditare <<legea fundamentala>> a tarii - Constitutia". (Valcamp, 13.01.2007- Evenimentul Zilei)
"Tandemul Patriciu-Tariceanu, fraudulos"
"Este evident ca Elena Udrea, fost consilier prezidential, nu putea face dezvaluiri de capul ei avand in vedere contractul ei de pastrare a confidentialitatii si a secretului de serviciu si de stat semnat la parasirea postului. Dar ea a primit derogare de la Basescu, fiind in joc aflarea adevarului despre cea mai mare afacere penala din istoria Romaniei implicand securitatea energetica a Romaniei. Tandemul Patriciu-Tariceanu insusindu-si fraudulos si gestionand active de peste 6 miliarde de euro". (S.E.C.l., 13.01.2007- Gandul)
"Basescu arunca cu noroi in PNL"
"Basescu este disperat. In curand PD va scadea foarte mult in sondaje. De aceea, Basescu nu pierde nicun moment ocazia sa arunce cu noroi in PNL si in mod special in Tariceanu. PD este partidul care stie numai sa critice, nu face absolut nimic pentru tara". (Ilie, 14.01.2007- Gandul) (Grupaj realizat de Raluca PAPADOPOL)
Geoana cere dovada
Traian Basescu are obligatia de a da publicitatii, neintarziat, documentul prin care, potrivit Elenei Udrea, premierul Calin Popescu Tariceanu i-ar fi cerut sefului statului sa intervina in dosarul Dinu Patriciu, a sustinut presedintele PSD Mircea Geoana. El a apreciat, sambata, la Brasov, ca ar fi bine ca gestul sa fie asumat de Basescu si nu de institutia "grijulie" prezidentiala, deoarece documentul "nu are numai valoare politica si juridica, ci si simbolica, vizavi de tipul mafiot de a conduce Romania, pe care il avem astazi si la Presedintie, si la Guvern", informeaza Rompres. Geoana a calificat episodul generat de dezvaluirile Elenei Udrea drept o "parodie a biletelului amoros dintre premier si presedinte". (A.H.)
Dosar in lucru pentru Tariceanu
Secretarul general al conservatorilor, Codrin Stefanescu, a sustinut ieri ca detine informatii "din surse" conform carora premierului Calin Popescu Tariceanu i se pregateste un dosar. "Cineva a aprins fitilul si asteapta explozia. Se pare ca a existat o informatie aruncata pe piata, deoarece toti am aflat despre acest lucru, nu doar Cristian Diaconescu de la PSD. Este posibil ca si chestiunea aceasta cu biletul sa fie folosita in vederea unei autosesizari a Parchetului General", a apreciat Codrin Stefanescu. "Lucrurile au luat-o razna. Miza acestui razboi al declaratiilor este dobandirea puterii absolute", a mai comentat Codrin Stefanescu. Referindu-se la acuzatiile Elenei Udrea legate de "biletelul pierdut", secretarul general al PC a atras atentia ca democratii nu au sarit sa comenteze declaratiiile colegei lor de partid, ceea ce ar echivala cu o "declaratie oficiala de razboi din partea PD la adresa PNL". (V.D.)
Culmea birocratiei
Povestea "biletelului roz", trimis de premierul Calin Popescu Tariceanu presedintelui Traian Basescu pentru a-l proteja pe omul de afaceri Dinu Patriciu este neverosimila, a declarat purtatorul de cuvant al PNL, Varujan Vosganian, citat de Mediafax. "Acum 150 de ani, povestea asta ar fi fost verosimila. Acum insa exista si alte mijloace prin care se putea comunica - un sms, de exemplu. Cel mai nostim ar fi sa apara biletelul roz din arhiva Cotrocenilor, indosariat, cu numar de inregistrare. Ar fi culmea birocratiei", a declarat ieri, mai in gluma, mai in serios, Varujan Vosganian. (Mediafax)
Un CD buclucas
Un ziarist local i-a inmanat, ieri, presedintelui Traian Basescu, un CD despre care a afirmat ca ar contine "probe juridice" in baza carora seful statului poate demite Cabinetul Tariceanu. Ziaristul Mircea Serban a precizat ca CD - ul se refera la ilegalitati ale Prefecturii Maramures. Traian Basescu a luat CD-ul si a spus ca-l va inainta Parlamentului. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.