Directorul general al Enel, Fulvio Conti, este asteptat sa soseasca maine la Bucuresti impreuna cu premierul Italiei, Romano Prodi (foto). Dupa intrevederea de la Palatul Victoria dintre Romano Prodi si premierul Calin Popescu Tariceanu, directoru
Directorul general al Enel, Fulvio Conti, este asteptat sa soseasca maine la Bucuresti impreuna cu premierul Italiei, Romano Prodi (foto). Dupa intrevederea de la Palatul Victoria dintre Romano Prodi si premierul Calin Popescu Tariceanu, directorul general al Enel va avea o discutie cu reprezentantii Ministerului Economiei referitoare la proiectele de investitii ale companiei in Romania, incluzand participarea la privatizarea Electrica Muntenia Sud, transmite Mediafax.
Privatizare in ancheta
Enel detine in Romania doua companii, Banat si Dobrogea, filiale Electrica preluate in 2005. La inceputul lunii iunie 2006, Enel a fost desemnat castigator al procesului de privatizare a filialei Electrica Muntenia Sud, insa transferul actiunilor nu a fost inca finalizat. Valoarea tranzactiei pentru cumpararea de actiuni si majorarea de capital pana la o participatie de 67,5% a fost de 820 milioane euro. Electrica Muntenia Sud se afla in prezent printre companiile al caror proces de privatizare este anchetat de procurori din punct de vedere al legalitatii operatiunii, pe baza unor informatii privind scurgeri de informatii referitoare la ofertele depuse de firme concurente, cu complicitatea unor reprezentanti ai Ministerului Economiei si Comertului. Ancheta vizeaza mai multe persoane, acuzate de spionaj, tradare si de constituirea unui grup infractional organizat, care a actionat in mod coordonat pentru divulgarea de secrete economice si de concurenta neloiala, in cazul unor privatizari, printre care si Electrica Muntenia Sud. Mai mult, procurorii sustin ca unul dintre acuzati,
Benyatov Don, i-ar fi comunicat presedintelui Enel, la 10 mai, ca grupul italian are cea mai buna oferta financiara si ca va fi desemnat castigator al licitatiei. Informarea venea la scurt timp dupa deschiderea ofertelor finale ale celor cinci firme concurente, iar datele erau cunoscute doar de membrii Comisiei de licitatie. Presedintele Enel, Piero Gnudi, a declarat ca nu a avut nici un contact cu Vadim Benyatov Don. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.