"Cainii rosii" au dat lovitura iernii pe piata transferurilor si l-au convins pe Bogdan Lobont sa revina in "Groapa" dupa cinci ani. Portarul de la Fiorentina si-a dat deja acordul, prin fax, pentru un contract pentru patru sezoane si jumatate, cu
"Cainii rosii" au dat lovitura iernii pe piata transferurilor si l-au convins pe Bogdan Lobont sa revina in "Groapa" dupa cinci ani. Portarul de la Fiorentina si-a dat deja acordul, prin fax, pentru un contract pentru patru sezoane si jumatate, cu un salariu anual de 320.000 de euro, si urmeaza sa ajunga astazi in Bucuresti pentru perfectarea actelor. Dinamo va plati 750.000 de euro pentru transferul lui Lobont.
Lobont i-a anuntat pe sefii de la Fiorentina inca de sambata ca s-a decis sa plece. "Rabdarea mea are o limita. Stiu ca aici am sanse foarte mici de a juca, iar eu am nevoie sa apar", a spus Lobont, care lupta pentru un loc in echipa cu Frey si Lupatelli. Aproape imediat dupa ce aceasta declaratie a fost facuta publica, Sampdoria si Osasuna l-au contactat pe portarul roman, ambele echipe incercand un imprumut pana la finalul sezonului, varianta ce convenea Fiorentinei. Numai ca Lobont nu a fost de acord cu un imprumut, cerand sa fie transferat definitiv. Dinamo a facut sambata o oferta de 500.000 de euro, dar Fiorentina a cerut 1.000.000 euro. Ieri, Victor Becali, impresarul lui Lobont, a ajuns la Firenze pentru negocieri. "Lobont va ajunge luni la Bucuresti si va semna cu Dinamo", a declarat V. Becali pentru Reuters. Dupa cateva ore, impresarul a anuntat si perfectarea transferului. "Lobont este jucatorul lui Dinamo pentru patru ani si jumatate. Negocierile nu au fost usoare pentru ca existau si alte oferte pentru Lobont, de la echipe din Occident. In cele din urma, i-am induplecat pe cei de la Fiorentina si au decis sa ii dea liber pentru acest transfer. Important e ca a ajuns la Dinamo de unde ar putea reveni la echipa nationala", a spus Victor Becali.
Obiective: Liga Campionilor si Nationala
Lobont a fost dorit in mod special de antrenorul dinamovistilor, Mircea Rednic. "Ii am pe Romanovs si pe Matache, dar mai este nevoie de inca un portar. Mi-l doresc pe Lobont si sper ca transferul lui sa fie gata pana duminica", spunea "Puriul" saptamana trecuta. La randul sau, Lobont a precizat ca are o relatie excelenta cu noul sau antrenor. "Am vorbit cu Mircea si sunt gata sa revin la Dinamo. Avem o relatie excelenta", a spus Lobont. Pe langa salariul foarte mare pentru Liga I (totusi, portarul a renuntat la un venit anual de 800.000 de euro in Italia), Lobont a ales sa revina la Dinamo si din motive profesionale. Astfel, probabilitatea foarte mare de a castiga titlul si de a juca in UEFA Champions League, precum si revenirea in atentia selectionerului Victor Piturca sunt doar doua dintre motivele pentru care portarul a ales sa joace in Romania. In plus, acum cateva zile, Adrian Mutu, cel mai bun prieten al lui Lobont, a declarat ca "Bogdan ar face bine daca s-ar duce la Dinamo. Are nevoie sa joace, iar Dinamo nu este un pas inapoi. Va juca in Liga Campionilor, poate reveni la Nationala, iar la varsta sa poate prinde apoi un alt contract bun in strainatate". Lobont a mai jucat la Dinamo in returul editiei 2001-2002, imprumutat de Ajax Amsterdam, cand a castigat titlul in Romania.
BOGDAN IONUT LOBONT
Data si locul nasterii: 18.01.1978, Hunedoara
Inaltime: 1,84m; greutate: 78 kg
Cariera: Corvinul Hunedoara (1995-1997), Rapid Bucuresti (1997-1999 tur), Ajax Amsterdam (2000 retur - 2001 tur si 2002 tur - 2005 tur), Dinamo Bucuresti (2002 retur), Fiorentina (2005 retur - 2006 tur). Selectii in Nationala: 50.
Turcu il vede pe Lobont peste Coman
Actionarul dinamovist Vasile Turcu a declarat ieri ca transferul lui Lobont este un plus pentru echipa lui Rednic si a tinut sa le multumeasca fratilor Ioan si Victor Becali, care au intermediat afacerea. "Transferul lui Lobont la Dinamo e o mare realizare pentru noi. Le multumesc fratilor Becali pentru acest lucru, pentru ca ei au avut o contributie foarte mare in realizarea acestui transfer. Sper ca Bogdan sa reintre in circuitul echipei nationale", a declarat Turcu pentru "NewsIn". Turcu a adaugat ca Lobont era dorit si de Rapid. "Cred ca orice echipa din Romania ar fi vrut sa-l aiba pe Lobont. Chiar si Rapid si-ar fi dorit ca el sa vina in Giulesti. Cu experienta sa, Lobont va ajuta pe Dinamo foarte mult", a mai spus Turcu. Actionarul dinamovist a adaugat: "Lobont si Coman se vor lupta pentru postul de titular al echipei nationale chiar din campionat. Eu cred ca Lobont este peste Coman si va redeveni numarul unu in poarta Nationalei". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.