Acuzatia lansata de Elena Udrea si confirmata cu jumatate de gura de Traian Basescu este deosebit de grava, incriminandu-l fara drept de apel pe Calin Popescu Tariceanu. Daca este adevarat. Daca e adevarat ca primul-ministru, in calitatea pe care o d
Acuzatia lansata de Elena Udrea si confirmata cu jumatate de gura de Traian Basescu este deosebit de grava, incriminandu-l fara drept de apel pe Calin Popescu Tariceanu. Daca este adevarat. Daca e adevarat ca primul-ministru, in calitatea pe care o detine, i-a adresat, printr-un biletel, sefului statului o solicitare de a interveni, alterand independenta Justitiei, in favoarea lui Dinu Patriciu. Aflat sub ancheta procurorilor intr-o cauza penala. Astazi, in mod normal presedintele ar trebui sa prezinte, ha, ha, ha, dovada. Daca o face, atunci tot ceea ce am afirmat anterior legat de pozitia lui Tariceanu si de sansele acestuia de a supravietui politic va fi spulberat. Daca intr-adevar Tariceanu a produs impotriva sa o asemenea proba, ea echivaleaza cu un autodenunt penal. Liderul PNL, reales si consolidat de curand in aceasta functie, nu ar mai avea nici cea mai mica sansa de supravietuire politica. Iar presedintele va fi avut dreptate atunci cand, in urma cu aproape doi ani, a anuntat o ofensiva impotriva un triunghi periculos pentru siguranta nationala, alcatuit din oameni de afaceri, politicieni si jurnalisti. Chiar daca atunci cand a vorbit despre jurnalisti s-a referit si la mine. Dar daca presedintele nu scoate dovada? Sau daca exista un biletel care, insa, se refera la cu totul altceva, nereprezentand proba vreunei tentative de trafic de influenta? Atunci, cel care isi poate rupe gatul este chiar Basescu, ha, ha, ha! Pentru ca s-ar face, astfel, vinovat de sperjur. Sau chiar de initierea unei grave operatiuni de intoxicare a opiniei publice prin intermediul fostului sau consilier, Elena Udrea, actualmente unul dintre liderii Partidului Democrat. Prin urmare, in mod normal in cateva zile unul sau altul dintre cei doi oameni politici ar trebui sa dea socoteala.
In ziua in care Dinu Patriciu a fost retinut, din ordinul Parchetului, peste termenul legal si in conditii apreciate, ulterior, de Consiliul Superior al Magistraturii drept incalcari ale normelor de procedura penala s-au intamplat doua evenimente care pot fi puse in legatura cu "scandalul" biletelului. Autorul acestor randuri, pe atunci in relatii mai mult decat cordiale cu Traian Basescu, l-a sunat si, intr-o convorbire care a durat 11 minute, i-a atras atentia ca are informatii conform carora, in calitatea sa de sef al statului, i-a influentat pe procurori in cazul Patriciu, intrucat omul de afaceri era un mai vechi adversar politic al castigatorului alegerilor prezidentiale. O discutie in contradictoriu care s-a sfarsit prin ruperea definitiva a unei prietenii. Pe care si unul si altul au devoalat-o ulterior opiniei publice, in termeni oarecum diferiti. Nici pana astazi presedintele Traian Basescu nu a prezentat opiniei publice inregistrarea, care evident exista, a respectivei convorbiri. Probabil, lectura stenogramei l-a convins ca nu ar avea nimic de castigat punand pe masa, la vedere, adevarul acestei confruntari telefonice. Noroc ca eu am avut alaturi de mine, pe tot parcursul dialogului, martori care sunt persoane publice binecunoscute in aceasta tara. In cea de-a doua parte a respectivului dialog telefonic si presedintele a avut, fara sa vrea, un martor. Este vorba de premierul Calin Popescu Tariceanu, care intrase in cabinetul de lucru al presedintelui si a asistat la argumentele pe care seful statului mi le prezenta, incercand sa-mi dovedeasca faptul ca nu ar fi incalcat independenta Justitiei. E clar ca pe aceasta tema a urmat o discutie intre premier si presedinte. Care nu ar mai fi facut necesara existenta vreunui biletel. De altfel, primul-ministru, sosit dintr-o vizita in strainatate, tocmai de aceea se afla la Cotroceni. Maine voi reveni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.