El a afirmat ca acest lucru i-a adus aminte de atmosfera din Parlament cand a citit Raportul privind condamnarea comunismului si a adaugat ca acesta ar trebui sa fie un fel de slogan al Parlamentului. "Sa nu ne amagim ca epoca comunista a fost o epoc
El a afirmat ca acest lucru i-a adus aminte de atmosfera din Parlament cand a citit Raportul privind condamnarea comunismului si a adaugat ca acesta ar trebui sa fie un fel de slogan al Parlamentului. "Sa nu ne amagim ca epoca comunista a fost o epoca ce ar fi dat vreo sansa natiunii romane. Decizia de a crea o comisie pentru analizarea crimelor comunismului a fost corecta. Tot ce am vazut aici imi creeaza convingerea ca decizia luata la inceputul saptamanii pentru continuarea lucrarilor la enciclopedia comunismului si la manualul scolar a fost, de asemenea, corecta", a declarat Basescu, citat de Mediafax. Seful statului a declarat ca vizita la inchisoarea comunista de la Sighet i-a intarit convingerea ca decizia privind infiintarea Comisiei prezidentiale pentru analiza crimelor comunismului a fost corecta. Basescu s-a aratat foarte impresionat de tot ce a vazut in muzeu, a vizitat fiecare incapere si fiecare celula, manifestandu-si interesul fata de harta gropilor comune.
Sambata, Traian Basescu a vizitat impreuna cu sotia sa, manastirea Rohia, din Maramures, unde a stat doua ore. Potrivit parintelui Macarie, de la Manastirea Rohia, Basescu a sosit in jurul orei 13.00 si a fost intampinat de PS Iustin Sigheteanul, arhiereu vicar al Episcopiei Maramures impreuna cu obstea manastirii. Presedintele a vizitat noua biserica, biblioteca si muzeul manastirii. Calugarii i-au facut cadou mai multe carti scrise de parintele Nicolae Steinhardt. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.