Seful contraspionajului militar, secretarul CSAT si directorul STS au mai primit o stea. Loctiitorul sefului spionajului militar si adjunctul directorului STS au fost facuti generali
Primele decrete publicate in Monitorul Oficial anul ac
Seful contraspionajului militar, secretarul CSAT si directorul STS au mai primit o stea. Loctiitorul sefului spionajului militar si adjunctul directorului STS au fost facuti generali
Primele decrete publicate in Monitorul Oficial anul acesta si semnate de seful statului au fost cele prin care o serie de generali din armata, din serviciile secrete ale armatei si din Serviciul de Telecomunicatii Speciale au mai primit inca o stea de general.
Francisc Radici, seful Directiei Siguranta Militara (contraspionajul militar) a fost avansat de la gradul de general de brigada (o stea), la gradul de general maior (doua stele). Directia Siguranta Militara si Directia Informatii si Reprezentare Militara fac parte din Directia Generala de Informatii a Apararii. Generalul de brigada Marcel Opris, directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, a fost si el avansat de Basescu la gradul de general maior. Ioan Balaure, directorul adjunct pe probleme economice din Serviciul de Telecomunicatii Speciale, a devenit si el general fiind avansat la gradul de general de brigada. Ion Oprisor, secretarul general al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, a mai primit si el o stea de general, fiind proaspat general maior.
Seful statului l-a avansat la gradul de general locotenent (trei stele) pe Teodor Frunzeti, seful Statului Major al Fortelor Terestre. Mihail Orzeata, directorul Statului Major General, a fost avansat si el la gradul de general locotenent. Dan Plavitu, loctiitor al sefului Directiei Informatii si Reprezentare Militara, si Alexandru Rus, comandantul Brigazii 81 Mecanizata, au trecut si ei in corpul generalilor primind gradul de general de brigada. Interesant este ca Administratia Prezidentiala nu a facut publice aceste avansari. Cu alte ocazii, Biroul de Presa de la Cotroceni anunta trecerile in rezerva a unor generali sau anumite avansari pe care seful statului le aproba.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.