Seful spionajului american, John Negroponte, a indicat pentru prima data Pakistanul, aliatul SUA, ca ascunzatoare a capilor al-Qaeda.

Al-Qaeda Ącultiva legaturi operationale mai puternice (decit pina acum, n.r.), care radiaza dinspre ascunzatoarea sigura a liderilor din Pakistan catre persoane afiliate din Orientul Mijlociu, Africa de Nord si Europa", a declarat directorul Comunitatii de Informatii a Statelor Unite, John Negroponte, in fata unei comisii a Senatului american. Declaratiile lui Negroponte sint surprinzatoare, deoarece, pina acum, oficialii americani s-au ferit sa indice Pakistanul ca ascunzatoare a capilor teroristi, pentru a nu il pune intr-o situatie dificila pe aliatul SUA in lupta antiterorista, presedintele pakistanez Pervez Musharraf. Negroponte nu a specificat unde ar putea sa se afle acesti conducatori al-Qaeda, nici nu a numit pe vreunul dintre ei. Pina acum, pozitia oficiala a americanilor sustinea ca membri marcanti ai al-Qaeda s-ar afla undeva la granita dintre Afganistan si Pakistan. Satisfactie afgana

Pakistanul a respins imediat comentariile lui Negroponte, subliniind rolul Islamabadului in combaterea terorismului. In schimb, oficialii afgani au fost foarte multumiti ca SUA au admis ceea ce ei sustineau de multa vreme, anume ca al-Qaeda opereaza din interiorul Pakistanului.