Scandaluri si batai in comuna bacauana Zemes: mai multi localnici se plang de luni de zile autoritatilor ca sunt agresati de salariatii unei firme de paza angajata sa pazeasca parcul de sonde al OMV Petrom. Zemesenii sustin ca mica armata de body-
Scandaluri si batai in comuna bacauana Zemes: mai multi localnici se plang de luni de zile autoritatilor ca sunt agresati de salariatii unei firme de paza angajata sa pazeasca parcul de sonde al OMV Petrom. Zemesenii sustin ca mica armata de body-guarzi a firmei Ovidius Protguard din Constanta aplica o lege numai de ei stiuta: perchezitioneaza masinile abuziv, fac razii in care ii lovesc la intamplare pe care ii gasesc in calea lor, le interzic oamenilor accesul pe propriile terenuri.
Aceasta serie de abuzuri a culminat cu o manifestatie spontana in fata Primariei din Zemes unde, la sfarsitul anului trecut, localnicii au protestat fata de tratamentul abuziv la care sunt supusi. Mai mult decat atat, la Postul de Politie din localitate au fost depuse mai multe reclamatii ale locuitorilor in care se arata ca au fost batuti, iar unii chiar au fost spitalizati. "Samanta de scandal" a fost generata de excesul de zel al angajatilor firmei de paza, incurajata de atitudinea nepasatoare a conducerii OMV dar si a politistilor din localitate, sustin locuitorii din Zemes. Situatia a degenerat mai ales dupa ce zelosii paznici au inceput sa-i ia la rost pe proprietarii de terenuri atunci cand acestia mergeau, pur si simplu, pe terenul lor aflat langa o schela sau o conducta. Mai mult decat atat, pentru ca sondele si conductele se afla aproape de casele si gospodariile oamenilor, paznicii se leaga de toti cei care ii considera "suspecti". Iar daca o masina stationeaza langa o conducta sau trece pe drumul din apropiere este controlata "ca la vama" cum spunea un locuitor din satul Bolatau.
Cainii latra, ursul merge
Pe motiv ca apara bunurile OMV si ca in zona s-au inregistrat cazuri de furt a unor subansamble sau de combustibil, angajatii Ovidius Protguard s-au dedat adeseori si la perchezitii corporale. Atunci cand oamenii se opun unui astfel de tratament, risca sa fie batuti, dupa cum ne-au povestit localnicii. Plangerile pentru vatamare corporala sunt la Politie, dar masurile nu prea se vad. Desi cei aproximativ 60 de paznici aplica legea in stilul lor in jurul schelelor de extractie, la Primaria si Politia din localitate firma de paza nu a depus nici un dosar. Oamenii spun ca sunt mai multe reclamatii impotriva agentilor de paza, fapt confirmat de oamenii legii. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Bacau, comisar Carmen Sava, ne-a declarat: "Un cetatean a reclamat, pe 22 octombrie, ca a fost lovit de agentii de paza in timp ce a fost surprins ca sustragea carburant. Alti doi au depus reclamatie pentru agresiune dar nu este specificat in ce conditii, dar solutia a fost de neincepere a urmaririi penale", a precizat pentru ZIUA ofiterul de presa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.