Elena Udrea il acuza pe Tariceanu ca i-a scris presedintelui Basescu un bilet in care solicita o interventie in favoarea lui Patriciu. Presedintele confirma, premierul neaga categoric.

Elena Udrea a facut dezvaluirea, joi seara, intr-o emisiune la Antena 3. „Mi-amintesc cind lucram la Cotroceni ca am primit o scrisoare chiar de la domnul Tariceanu in care ii cerea domnului presedinte Traian Basescu, in scris, sa intervina la Parchetul General pentru domnul Patriciu si anexa, in spatele acelei hirtii, date despre proces si firma Rompetrol (...) Era ca o carte de vizita mai mare, roz sau galben, cu semnatura primului-ministru", a povestit fosta consiliera de la Cotroceni. Tariceanu si „dracul" de Basescu

Prima replica a lui Tariceanu la acuzatiile Elenei Udrea a venit ieri chiar inainte de inceperea congresului PNL, cind premierul cataloga „biletelul" drept „o facatura". „E ca si cum i-as cere lui dracu’ sa intervina pe linga Dumnezeu, sa ma pun bine pe linga El. Este o pura facatura si altceva nu am de comentat. Am sa va spun foarte clar ca nu puteam sa ii cer presedintelui asa ceva si acel bilet nu exista", a declarat initial Tariceanu.

Basescu confirma

Peste numai citeva ore, presedintele Traian Basescu il contrazice insa pe premier si confirma existenta biletului. „Deci, da! Da, cert, exista ceva! Nu pot sa va dau detalii, pentru ca am cerut sa fie cautat in arhiva. Stiu ca mi-a produs o anumita suparare. Stiu insa sigur ca exista ceva in arhiva de la Cotroceni, nu stiu unde anume sa caut. Nu am spus ca nu am primit, retineti. Dar nu pot sa va dau detalii. Am cerut sa fie cautat documentul", a afirmat Traian Basescu.

Tariceanu zice ca nu

Cu toate acestea, premierul a ramas ferm pe pozitii: „E adevarat ca port o corespondenta cu presedintele, insa nu i-as fi cerut sa intervina pentru nimeni, cu atit mai mult pentru Patriciu, despre care stiu ce sentimente are", a precizat Tariceanu.

Elena nu uita de RAAPPS Elena Udrea sustine ca tandemul Radu Stroe - Razvan Petrovici este cel care conduce cu adevarat RAAPPS.

Elena Udrea a mai declarat joi seara, la Antena 3, ca secretarul general al Guvernului, Radu Stroe, impreuna cu omul de afaceri Razvan Petrovici i-au dat lui Mugur Ciuvica contractele pe care ea le-a avut cu RAAPPS si care au ajuns la presa, drept razbunare ca ea ar fi refuzat sa-l sprijine pe Radu Stroe sa ocupe postul de ministru al Apararii sau de sef al SRI.

Udrea afirma ca, dupa ce PNL a preluat RAAPPS, Radu Stroe si-a dat avizul pe o hotarire a RAAPPS prin care cele 400 de hectare ale fermei Vlasiei (pe care trebuia sa se construiasca Dracula Park - n.r.) au fost incredintate omului de afaceri Razvan Petrovici. El a mai primit de la RAAPPS, potrivit lui Udrea, inca 7-8 hectare de teren pe Bulevardul Expozitiei, in spate la World Trade Center, pentru a realiza un complex rezidential.

Udrea sustine ca Virgil Magureanu l-a cununat religios acum patru ani pe Petrovici si i-a botezat acestuia si fetita. Udrea a aratat o poza de la botez in care alaturi de cei doi apare si Dragos Constantinescu (prieten bun cu Ciuvica), fiul fostului presedinte al Romaniei. Udrea afirma ca Magureanu ar fi intervenit pe linga patronul grupului de firme Niro sa renunte la procesul intentat lui Mugur Ciuvica.

Stroe recunoaste ca e prieten cu Petrovici

„Le dezavuez, le dezmint, mi-e rusine, nu pot intelege cum un om poate minti in halul acesta", a spus Stroe ieri ca reactie la acuzele pe care i le-a adus Elena Udrea. Secretarul general al Guvernului a recunoscut ca il cunoaste pe Razvan Petrovici. „Sintem prieteni, dar nu e liberal, nu sintem in conflict de interese", a precizat Stroe. In legatura cu acuzatiile referitoare la RAAPPS, Stroe a declarat ca a cerut toate contractele pentru a le consulta si in curind va organiza o conferinta de presa pe aceasta tema.

Scoasa din portie Revolta Elenei Udrea impotriva celor de la RAAPPS survine dupa ce grupul sau de interese a fost inlaturat din afacerile cu aceasta regie.

In 2004, cabinetul de avocatura al Elenei Udrea a beneficiat de 12 contracte, in valoare de aproximativ 2,5 miliarde de lei, pentru a apara RAAPPS in instanta, iar acest lucru a devenit subiectul unei anchete a ministrului Cristian David. Problema acestor contracte o constituie „modul in care a fost stabilit onorariul", dupa cum a afirmat ieri David, dar si faptul ca, potrivit raportului de ancheta, la unul dintre aceste procese, Udrea nu s-a prezentat niciodata, acesta judecindu-se la Montpellier, unde Regia avea angajata alta casa de avocatura.

Legatura Elenei Udrea cu RAAPPS nu consta doar in contractul de asistenta juridica, ci si in afacerile cu imobile revendicate si aflate in proprietatea RAAPPS, la care erau conectate personaje ce aveau legaturi prin diverse interese economice atit cu Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea si un apropiat al presedintelui Basescu, cit si cu Alexandru Bittner, prieten al lui Adrian Nastase si apropiat al PSD. Principiul acestor afaceri era simplu: omul de afaceri Mihai Cuptor si avocatul Mugurel Dinu contactau proprietarii imobilelor revendicate de la RAAPPS , dar ale caror notificari fusesera respinse de conducerea institutiei, si incheiau antecontracte de vinzare-cumparare, urmind ca ei sa preia sarcina recuperarii imobilelor. In citeva luni, RAAPPS recunostea imediat dreptul de proprietate al revendicatorilor, iar casele sau terenurile astfel dobindite erau vindute imediat catre Cuptor si Dinu la preturi cu mult sub valoarea pietei. Noii proprietari vind si ei mai departe bunurile obtinute, insa la pretul real, sau pur si simplu construiesc complexuri imobiliare.

Mihai Cuptor a fost partener de afaceri cu Alexandru Bittner, dar a fost asociat si cu Dorin Cocos. Pe de alta parte, Dorin Cocos si Adrian Petrache - un alt apropiat al lui Adrian Nastase - au fost asociati in Cri Del Exim SRL cu Cristian Vlaicu, cel pe care PD l-a numit sef la RAAPPS dupa cistigarea alegerilor si care a fost inlocuit cu un liberal vara trecuta.

Basescu confirma existenta biletului de la TariceanuTariceanu: Este ca si cum eu as vorbi cu Dracul sa vorbeasca cu Dumnezeu

Tariceanu neaga din nou existenta documentului