Liderul Ligii I vrea sa cumpere cu un milion de euro portarul viitoarei sale adversare din Cupa UEFA.

Presa portugheza anunta ca Dinamo pregateste o lovitura de proportii in Portugalia: transferul lui Marcelo Moretto, unul dintre portarii de la Lisabona. Conform cotidianului „Record", bucurestenii ofera un milion de euro, dar lusitanii vor 500.000 peste ceea ce ar fi dispusa Dinamo sa achite. „Moretto poate pleca de la Benfica pina la finalul lunii, in cazul in care oficialii accepta una dintre propunerile aflate in studiu. Intr-un punct cele doua parti sint de acord: nu vor o cedare temporara, un imprumut fiind exclus. Portarul brazilian este receptiv la o plecare, el aflindu-se in discutii cu Dinamo Bucuresti inca de la finele lunii noiembrie. Faptul ca Dinamo este adversara din Cupa UEFA nu afecteaza aceasta afacere. Romanii vor oferi un milion de euro, dar Benfica pretinde un milion si jumatate de euro", scrie „Record". A aparat putin

Marcelo Moretto de Souza este al treilea portar al echipei Benfica Lisabona, dupa Moreira si Quim. Brazilianul are 28 de ani si o statura impresionanta: 1,95 metri si 94 de kilograme. El a ajuns in Portugalia in urma cu trei ani, in 2003, si a mai jucat la Salgueiros, Felgueiras si Vitoria Setubal, iar din decembrie 2005 joaca la Benfica. Moretto a semnat un contract pentru cinci sezoane si jumatate, in valoare totala de un milion de euro. In sezonul trecut, cu Ronald Koeman antrenor, el a bifat 18 meciuri in campionat, un meci in Cupa si patru in Champions League. Marcelo Moretto a aparat saptamina aceasta doua penalty-uri in meciul cu Bayern München, din cadrul turneului de la Dubai, cistigat de portughezi in urma loviturilor de departajare.

Avertisment pentru Lobont

Mutarea dinamovistilor, in impas totusi din cauza jumatatii de milion cerute de Benfica peste oferta liderului din Liga I, poate fi un serios motiv de ingrijorare pentru Bogdan Lobont. Rezerva de la Fiorentina a evitat sa se intoarca la Dinamo, jignind prin motivele refuzului atit echipa care s-a oferit sa il ajute, cit si Liga I: „Ar fi un pas inapoi pentru mine sa ma intorc in Romania".

Lipsa de oferte pentru Lobont persista insa, iar portarul a revenit recent la sentimente mai bune fata de Dinamo. Posibila sosire a lui Moretto poate fi un ultimatum mascat pentru Lobont, care ar trebui in cel mult o saptamina sa se decida daca vrea sau nu sa apere pentru Dinamo.