Productia interna de petrol si gaze a scazut, importurile au crescut, si doar productia mai mare de carbune a echilibrat partial balanta energetica in primele 11 luni ale anului trecut, dupa cum rezulta din cifrele Institutului National de Statistica
Productia interna de petrol si gaze a scazut, importurile au crescut, si doar productia mai mare de carbune a echilibrat partial balanta energetica in primele 11 luni ale anului trecut, dupa cum rezulta din cifrele Institutului National de Statistica.

Astfel, in perioada mentionata, productia de titei a scazut cu 8,3% fata de perioada similara a anului trecut, iar cea de gaze naturale cu 1,1%. In acelasi timp insa, importurile de titei au crescut cu 3%, iar cele de gaze cu aproape 17%.

Cea mai mare crestere a importurilor nu s-a inregistrat insa la tipurile de energie primara, ci la produsele petroliere. Importurile au crescut cu 36% fata de perioada similara a anului trecut.

Balanta a fost echilibrata de productia mai mare de carbune (crestere de 10,5% comparativ cu primele 11 luni ale anului trecut), dar si de o diminuare a importului de carbune cu 10% si chiar a importurilor de electricitate, care au scazut cu nu mai putin de 57%.

Pe ansamblu, productia totala de energie aferenta primelor 11 luni a fost cu 0,1% mai mica decit cea din perioada similara din 2005, iar importurile cu 4,5% mai mari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.