Cei care vor sa mearga la un carnaval o pot face in februarie, cind sint organizate trei evenimente de acest gen.

Romanii care din diferite motive si-au programat o minivacanta in luna februarie si nu sint pasionati de schi pot opta
Cei care vor sa mearga la un carnaval o pot face in februarie, cind sint organizate trei evenimente de acest gen.

Romanii care din diferite motive si-au programat o minivacanta in luna februarie si nu sint pasionati de schi pot opta pentru participarea la un carnaval. Operatorii de turism si-au pus deja la punct ofertele si considera ca cererea va fi destul de mare, deoarece pentru multi o astfel de manifestare este ceva inedit. Preturile difera in functie de distanta la care se afla locul de desfasurare, dar si de durata sejurului. Oricum, numai pentru pachetul de baza doritorii trebuie sa aiba 400 de euro, la care se adauga celelalte cheltuieli. Zile cu samba

Cea mai populara manifestare de acest gen este carnavalul de la Rio. Astfel, o vacanta la acest eveniment in perioada 18-26 februarie costa in jur de 1.990 de euro. In acest pret sint incluse transportul cu avionul, cazarea cu mic-dejun la un hotel de patru stele si insotitor de grup. Nu sint incluse taxele de aeroport, taxa de viza, asigurarile si excursiile optionale. Cei care vor opta pentru o astfel de vacanta vor putea asista la parada scolilor de samba si la alte manifestari organizate cu acest prilej. De asemenea, vor putea sa stea la soare pe celebra Copacabana. In ceea ce priveste excursiile optionale, printre acestea se numara o plimbare la muntele Corcovado, unde se afla cunoscuta statuie a lui Iisus Hristos, dar si o vizita la Petropolis, fosta resedinta de vara a familiei regale din Brazilia.

Varianta europeana

In Europa, in luna februarie se desfasoara doua evenimente cunoscute deja in toata lumea. Carnavalul de la Venetia se va desfasura in perioada 9-20 februarie. Balurile mascate pot constitui o experienta interesanta. Acestea nu sint singura atractie. In Piata San Marco, trupe de actori, acrobati sau muzicanti vor sustine spectacole. Evident, vizitarea Venetiei constituie un alt motiv de a merge in acest oras. Se pot vizita Bazilica San Marco, Palatul Dogilor, Turnul cu Orologiu, Puntea Suspinelor. O excursie de o saptamina cu autocarul costa in jur de 400 de euro, pret in care intra transportul si cazarea intr-un hotel de trei stele cu demipensiune. In perioada 17-20 februarie se desfasoara si carnavalul din Madeira. Pe strazile capitalei Funchal mii de participanti in costume originale vor dansa pe muzica formatiilor de samba. Un pachet care include sapte nopti de cazare cu mic-dejun intr-un hotel de patru stele costa 360 de euro, in vreme ce pentru cinci stele pretul urca pina la 480 de euro. Nu este inclus transportul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.