Vedeta a anuntat deja ca va pleca la vara de la Real Madrid si va semna un acord pe cinci ani cu gruparea americana Los Angeles Galaxy. "In aceasta saptamana, Real mi-a cerut sa iau o decizie in privinta viitorului meu. Dupa mai multe discutii cu familia si consilierii mei, daca sa raman la Madrid sau sa joc la alte echipe mari din Anglia sau Europa, am decis sa merg la LA Galaxy si sa joc in Major League Soccer din luna august a acestui an", a declarat Beckham.
Beckham (31 de ani) a mai spus, intr-un interviu televizat, ca plecarea la LA Galaxy va reprezenta o noua provocare. "Nu am vrut sa merg in SUA la 34 de ani, pentru ca lumea sa spuna ca am facut-o doar pentru bani. Nu pentru asta merg acolo. Sper sa pot contribui la crearea unei echipe puternice, deoarece exista potential. Daca am regrete? Nu. Nu am avut niciodata vreun regret in viata mea", a mai spus fotbalistul englez. Valoarea contractului lui Beckham pare sa fie una dintre cele mai mari din sport, englezul urmand sa castige peste 250 de milioane de dolari in cei cinci ani de contract, ceea ce ar reprezenta un castig de aproximativ un milion de dolari pe saptamana. In 2006, responsabilii MSL au eliminat plafonul de salarii in campionat. "Sosirea lui Beckham in MLS poate fi considerata drept una dintre cele mai importante miscari din fotbalul din aceasta tara si poate din istoria sportului. David transcende sportul si este un idol. David este clar unul dintre cei mai recunoscuti sportivi din lume", a declarat Don Garber, reprezentant al MSL. Imediat dupa anuntul lui Beckham au aparut si primele reactii de peste Ocean. Los Angeles Galaxy a vandut 1000 de abonamente pentru sezonul viitor in doar cateva ore dupa ce englezul a declarat ca va veni in SUA. Tim Leiweke, care conduce grupul Anschutz, proprietar al clubului, a precizat intr-o conferinta de presa ca abonamentele au fost vandute in patru ore. Totusi, Beckham este cunoscut de locuitorii din Los Angeles ca fiind sotul fostei Posh Spice, Victoria, sau fotomodel, informeaza "Daily Mirror".
Pe urmele lui Pele si Beckenbauer
De-a lungul timpului, mai multe vedete ale fotbalului si-au incercat norocul in America. In 1975, Pele, brazilianul considerat cel mai mare jucator din toate timpurile, a ajuns la Cosmos New York, desi anuntase ca se retrage cu un an mai devreme.
De asemenea, Franz Beckenbauer a evoluat tot pentru Cosmos, intre 1977 si 1983. Alti fotbalisti celebri care au dat fotbalul pe "soccer" au fost brazilianul Carlos Alberto (campion mondial in 1970), olandezul Johan Neeskens, italianul Giorgio Chninaglia, englezii George Best si Gordon Banks, portughezul Eusebio si mexicanul Hugo Sanchez. Cu toate acestea, fotbalul din SUA a intrat intr-o criza dupa 1985, abia din 1995 dand semne de revenire. A fost momentul altor vedete sa aleaga MSL, printre care columbianul Carlos Valderrama si francezul Youri Djorkaeff.