Valeriu Manolache sustine ca pozitia sa ocupata in Consiliul de Administratie al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara) "se datoreaza functiei de Presedinte al Asociatiei Patronale din Cadastru, Geodezie si Cartografie (APCGC) iar conform HG 1210 patronatul este reprezentat in Consiliul de Administratie, asa cum este de altfel firesc intr-o tara europeana". De asemenea, Valeriu Manolache precizeaza ca este "si Vicepresedinte al Uniunii Geodezilor din Romania (UGR) (uniunea profesionala din domeniu) precum si Vicepresedinte al UGIR 1903. Daca o persoana care are profesia de geodez si recunoasterea profesionala a breslei nu poate fi membru in CA al ANCPI, probabil ca in viitor domnul Ministru Vasile Blaga se va orienta spre a-l nominaliza in acest consiliu pe autorul articolului mai sus amintit.
Daca autorul articolului ar fi fost onest, ar fi publicat componenta intregului CA ANCPI putandu-se astfel usor constata ca el mai are in componenta pe dl. Prof. Univ. Dr. Ing. Johan NEUNER, Presedinte UGR si Decan al Facultatii de Geodezie, Dl. Viorel Manescu, Presedinte UNNPR, reprezentanti ai societatii civile si altii. Probabil ca dupa logica autorului toti cei amintiti nu fac altceva in CA ANCPI decat sa-si rezolve presupusele interese. Intr-un singur loc autorul spune adevarul si anume cand defineste "ingineria topo-geo-cadastrala" (care in realitate se numeste GEODEZIE) ca fiind "o meserie a naibii de grea si de specializata".
Faptul cel mai grav il reprezinta afirmatia ca "...daca vrei o intabulare rapida, un cadastru perfect sau o radiere urgenta de ipoteca, poti apela la THEOTOP, firma lui Manolache de la ANCPI (sic!)." Este o calomnie grava lipsita de orice probe (care nici nu pot exista) care imi afecteaza imaginea publica si de asemenea imaginea firmei THEOTOP. Ca fondator in 26 martie 1990 a firmei THEOTOP in cei 17 ani de existenta pot afirma ca nu sunt un om sarac (asa cum probabil si-ar dori dl. Ghiteanu), nu am de ce sa-mi ascund proprietatile si nici nu inteleg de ce sotia sau fiica mea nu ar trebui sa lucreze la THEOTOP".