Basescu i-a promis ieri ministrului Justitiei ca o va sprijini sa treaca legea ANI. Tariceanu spune insa ca nu vrea sa care in spate toate proiectele lui Macovei.

Prezent ieri la sedinta de bilant a Consiliului Superior al Magistraturii, presedintele Traian Basescu nu a scapat ocazia de a interveni in disputa iscata in ultimele zile intre ministrul Justitiei, Monica Macovei (foto), si premierul Calin Popescu Tariceanu. Dupa de i-a asigurat pe membrii CSM de intregul sau sprijin, seful statului s-a intors si spre ministrul Justitiei, careia i-a spus familiar: O asigur si pe doamna Macovei de sprijinul meu neconditionat si sint convins ca o sa treaca si draga ta ANI".

Premierul, apa si barcuta

Replica lui Tariceanu nu a intirziat. De la Alexandria, unde se afla in vizita de lucru, premierul i-a reprosat ministrului Justitiei ca arunca toata responsabilitatea pe umerii lui. Macovei nu vine cu legea (ANI - n.r.), ci o pune pe apa si-i spune premierului sa o impinga."

Odata pornit, premierul si-a spus tot oful cu privire la conflictul cu ministrul Justitiei. Tin sa amintesc ca in sedinta de guvern pe tema declaratiilor de avere a trebuit ca eu sa insist, astfel incit acestea sa fie adoptate in forma lor finala. In ceea ce priveste DNA, eu am mers in Parlament sa repar ce a facut ministrul Justitiei in urma unor declaratii prin care si-a pus parlamentarii in cap", a explicat Tariceanu, care a continuat: Nu am o problema personala cu Macovei. Tot ceea ce a insemnat lege impotriva coruptiei a trebuit sa aiba sustinerea mea fara de care nu ar fi trecut prin Parlament".