Raniti pe autostrada
Sase persoane, muncitori pe santierul Autostrazii Transilvania, au ajuns ieri la spital, dupa ce microbuzul care ii transporta la locul de munca a lovit un TIR oprit in localitatea Chetani din judetul Mures. In micro
Raniti pe autostrada
Sase persoane, muncitori pe santierul Autostrazii Transilvania, au ajuns ieri la spital, dupa ce microbuzul care ii transporta la locul de munca a lovit un TIR oprit in localitatea Chetani din judetul Mures. In microbuz se aflau 17 persoane care lucreaza pe santierul Autostrazii "Transilvania" din zona Ludus. La un moment dat conducatorul auto s-a angajat intr-o depasire fara sa se asigure, masina intrand intr-un TIR care stationa. "Am oprit TIR-ul sa vad ce are motorul si in acel moment am auzit o bubuitura puternica", a declarat soferul acestuia, in timp ce pasagerii microbuzului sustin ca autotrenul nu era semnalizat corespunzator. In urma impactului, sase dintre pasagerii microbuzului au suferit fracturi si au fost preluati de SMURD. Medicii au precizat ca nici unul nu este in stare grava. (B.C.G.)
A murit locotenentul lui Cozma
Liderul de sindicat Ionel Ciontu, unul dintre locotenentii lui Miron Cozma in timpul mineriadei de la Stoenesti, a murit ieri la spitalul Penitenciarului Jilava. Acesta facuse un an si patru luni de inchisoare, la Penitenciarul Barcea, din cei cinci la care fusese condamnat. Ciontu a fost condamnat pentru subminarea puterii de stat in urma ultimei mineriade din 1999. Seful penitenciarului Barcea, unde acesta isi ispasea pedeapsa, a declarat, citat de Mediafax, ca liderul de sindicat a fost transferat, miercuri dimineata, cu o ambulanta, la spitalul Penitenciarului de la Jilava, deoarece suferea de afectiuni ale ficatului. "Era bolnav, initial i s-a facut un control la Spitalul Judetean din Deva dupa care a fost transferat la Jilava. Nu a cerut niciodata intreruperea pedepsei pe motiv de boala", a declarat seful inchisorii de la Barcea. (B.C.G.)
Traficanti de persoane deferiti instantei
O retea de traficanti de persoane a fost anihilata de procurori, opt persoane fiind trimise in judecata in stare de arest, cinci in libertate si trei in lipsa. Cercetarile in acest caz au avut la baza informatii furnizate de catre autoritatile olandeze, cu privire la existenta pe teritoriul Romaniei a unei grupari de traficanti de persoane formata din cetateni romani si olandezi care recrutau tinere, minore si majore, promitandu-le locuri de munca in Olanda. Tinerele erau transportate in Amsterdam, unde erau obligate sa se prostitueze, veniturile rezultate fiind incasate de catre membrii retelei. (B.C.G.)
Detinut, mort in sala de judecata
Un detinut de la Penitenciarul de maxima siguranta din Craiova, a murit, ieri, la judecatoria din localitate, in timp ce astepta ca magistratii sa se pronunte in privinta solicitarii sale de eliberare conditionata. Potrivit Rompres, Florea Incrosnatu, de 79 de ani, din Craiova, a murit in urma unui infarct miocardic. Batranul fusese condamnat in iulie 2006, pentru tentativa de omor si, intrucat avea probleme de sanatate, nu a stat niciodata in celula, ci numai in infirmeria spitalului, sub stricta supraveghere medicala. Purtatorul de cuvant al Judecatoriei Craiova, Anisoara Ghialdir, a spus ca starea de sanatate a detinutului a fost si motivul pentru care acesta se afla la judecatorie, deoarece barbatul ceruse instantei sa fie eliberat conditionat. In momentul in care acesta se afla in boxa, pentru a astepta verdictul instantei, i s-a facut rau si toate incercarile de resuscitare au esuat. n(A.G.)
Hot electrocutat in timp ce voia sa fure
Un barbat in varsta de 32 de ani a murit, in noaptea de miercuri spre joi, electrocutat. Acesta incerca sa fure piese din cupru dintr-o statie de transformare din incinta combinatului siderurgic din Hunedoara. Victima, David S., facea parte dintr-un grup de trei hoti care au vrut sa fure piese din cupru de la transformatorul de alimentare de la Statia SMB a firmei Mittal Steel Huendoara, a declarat, ieri, inspectorul principal Magda Popa, de la cabinetul sefului Inspectoratului de Politie al Judetului Hunedoara pentru Mediafax. Potrivit acesteia, grupul era compus din David S., de 32 ani, din Moldova Noua, judetul Caras Severin, care locuieste fara forme legale in Hunedoara, Flavius V., de 25 ani, si Ioan Mihai B., de 21 ani, ambii din Hunedoara, toti fara ocupatie si fara antecedente penale. Acestia au intrat in zona statiei de transformare pentru a sustrage elemente din cupru, iar David S. s-a electrocutat si a murit pe loc, fiind dus la morga Spitalului Municipal. (O.R.)
Accident mortal la Buzau
Un grav accident de circulatie a curmat viata a patru tineri, iar un altul a fost grav ranit, miercuri noaptea, la zece kilometri de municipiul Buzau. Cinci barbati, doi dintre ei fiind frati, din localiatatea buzoiana Manzu, s-au urcat intr-un autoturism marca BMW si au demarat in tromba. La iesirea dintr-o curba, masina a parasit sensul de mers, s-a izbit de un stalp de beton si s-a rasturnat intr-un sant. Autoturismul s-a transformat intr-un morman de fiare, doi dintre pasageri murind pe loc. Pentru scoaterea din masina a celorlalti trei supravietuitori a fost necesara interventia unui echipaj de la descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Buzau. Desi medicii au depus toate eforurile necesare pentru a salva viata unui al treilea pasager, acesta a decedat in scurt timp dupa ce a ajuns la Spitalul Judetean Buzau. De asemenea, medicii au luptat pentru a tine in viata o a patra victima care, la un moment dat, a intrat in stop cardio-respirator. Insa si acesta a murit, ieri dimineata, in timp ce era transportat la Spitalul Floreasca din Capitala. Medicii nu se pot pronunta inca asupra sanselor de supravietuire a ultimului tanar, deoarece are traumatisme craniene si multiple fracturi. Politistii au declarat accidentul s-a produs pe fondul vitezei excesive si a imprudentei in conducere. (O.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.