Directorul ziarului ZIUA, Sorin Rosca Stanescu, il va actiona in instanta pe ministrul Justitiei, in urma declaratiilor pe care Monica Macovei le-a facut la adresa sa. Aceasta l-a atacat, in urma cu doua zile pe Sorin Rosca Stanescu, la Radio Guer
Directorul ziarului ZIUA, Sorin Rosca Stanescu, il va actiona in instanta pe ministrul Justitiei, in urma declaratiilor pe care Monica Macovei le-a facut la adresa sa. Aceasta l-a atacat, in urma cu doua zile pe Sorin Rosca Stanescu, la Radio Guerilla, dupa ce directorul ZIUA a avut marti seara o interventie critica la adresa ministrului pe postul Realitatea TV.
Supararea Monicai Macovei a fost cauzata si de dezvaluirile din ZIUA, care au inventariat esecurile mandatului de ministru:
"Daca ati mentionat de ziarul ZIUA, as vrea sa aduc aminte acelora care ne asculta ca chiar aseara (n.r. - marti) de fapt, directorul acestui ziar, Sorin Rosca Stanescu, a afirmat ca incepe o campanie si chiar a inceput-o, am vazut, impotriva mea. Si as vrea sa amintesc ca dansul are probleme cu Justitia, ca este inculpat si ca este trimis in judecata. Cred ca ar fi bine, daca vrea sa nu fie intr-un conflict de interese, ca pe Justitie sa-i lase pe altii sa discute. Sa fie mai discret!".
O declaratie identica a fost reiterata de Macovei si la conferinta de presa sustinuta de aceasta miercuri.
Sesizare la CSM
Directorul ziarului ZIUA a decis sa faca o plangere in instanta impotriva Monicai Macovei, sesizand si Consiliul Superior al Magistraturii si comisiile de abuzuri ale Parlamentului in legatura cu iesirile publice ale ministrului Justitiei. "Intr-un interval de mai putin o luna, in patru declaratii succesive, facute public de doamna Monica Macovei, in calitate de ministru al Justitiei, aceasta s-a referit la problemele legate de un proces aflat pe rol al directorului ziarului ZIUA, sugerandu-i acestuia si redactiei pe care o conduce ca, intrucat "are probleme cu Justitia", e necesar sa reduca presiunea criticilor la adresa ministerului. Considerand ca aceasta interventie oficiala, repetata cu insistenta, reprezinta o modalitate de restrictionare a dreptului unor jurnalisti de a se exprima critic la adresa unei institutii de stat si a demnitarului aflat in fruntea acestuia, precum si o tentativa la fel de grava de a influenta Justitia intr-un proces in derulare, Sorin Rosca Stanescu, dupa ce s-a consultat cu avocatii Catalin Dancu si George Papu, a decis sa adreseze o plangere in Justitie impotriva doamnei Monica Macovei. Tot ieri au fost sesizate, in legatura cu respectivele iesiri publice ale ministrului Justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii si comisiile de abuzuri ale Parlamentului Romaniei", a precizat directorul ZIUA. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.