60.000 de profesori romani vor fi instruiti in urmatorii trei ani in ale calculatoarelor, pentru a putea tine pasul cu generatia high-tech.

Ministerul Educatiei a semnat ieri acordul cu Intel Corporation, prin care aproximativ 60.000 de profesori romani din invatamintul preuniversitar urmeaza sa fie pregatiti, din 2007 pina in 2009, pentru a putea folosi si transmite mai departe noile tehnologii. ĄDorim ca acest program de dezvoltare profesionala a profesorilor sa fie pus in aplicare in acest an, cel mai tirziu pina la 1 septembrie 2007", a declarat Dumitru Matei, secretar de stat la Ministerul Educatiei.

In urma acestor cursuri, profesorii vor putea dezvolta proiecte cu ajutorul tehnologiei, pentru a-i instrui mai bine pe elevi, vor sti sa utilizeze calculatorul si Internetul ca instrumente de cercetare si comunicare, pe care le-ar putea folosi pentru a evalua mai bine activitatea elevilor. ĄProgramul ii ajuta pe profesori sa obtina competentele necesare pentru a face fata provocarilor secolului 21" si pentru a-i ajunge din urma pe elevi, care sint cu mult inaintea dascalilor in ceea ce priveste tehnologiile noi, a explicat Brenda Musilli, director pentru educatie la Intel Corporation.

Trainingul se va finaliza cu o examinare si eliberarea unui certificat oficial.