Exmatriculari de VIP-uri la Universitatea „Al.I. Cuza" Iasi: primarul si un deputat au fost dati afara dupa noua ani de scoala.

Primarul Iasiului si liderul local al PSD, Gheorghe Nichita (foto), si seful liberalilor ieseni, deputatul Relu Fenechiu, au fost exmatriculati de la scoala doctorala pe care o urmau in cadrul universitatii. Decizia a fost luata in senatul universitatii si aprobata de rectorul Dumitru Oprea, seful PLD-ului local.

Motivul deciziei a fost expirarea termenului de sustinere a tezei de doctorat de catre ambii lideri politici. Gheorghe Nichita se inscrisese la doctorat in urma cu noua ani, iar titlul tezei era „Managementul serviciilor publice". „Studiile de doctorat dureaza maximum opt ani", subliniaza rectorul Oprea.

Deputatul liberal si omul de afaceri Relu Fenechiu a fost exmatriculat pentru ca nu-si achitase taxa de studii. El era inscris la scoala postuniversitara ELITEC, Departamentul marketing. Cel mai ofensat de decizia senatului s-a aratat primarul Nichita, care considera ca hotarirea universitarilor nu este decit un act de razbunare politica a liderului PLD, Dumitru Oprea. „Normal trebuia sa primesc o notificare din timp, prin care sa fiu intrebat daca intentionez sa continuu sau nu", sustine primarul Nichita.