Presedintele LPF s-a declarat incantat de faptul ca Liga I ocupa locul 10 in lume, in ierarhia IFFHS, si a precizat ca merita supranumele de "Oracolul de la Balcesti" dupa ce a prevazut aceasta clasare. Comentand clasamentul din 2005, cand Liga I
Presedintele LPF s-a declarat incantat de faptul ca Liga I ocupa locul 10 in lume, in ierarhia IFFHS, si a precizat ca merita supranumele de "Oracolul de la Balcesti" dupa ce a prevazut aceasta clasare. Comentand clasamentul din 2005, cand Liga I era pe locul 19, Dragomir a declarat, pe 6 ianuarie 2006, ca prima divizie va ajunge intr-un an in primele zece din lume daca nu isi va pierde jucatorii. "Datorita faptului ca n-au fost vanduti multi jucatori, valoarea fotbalului a crescut. Daca n-ar mai pleca jucatorii in strainatate, noi am avea un campionat la nivelul Frantei, Angliei sau Italiei. Va spun eu, ajungem in primele zece campionate ale lumii intr-un singur an daca nu ne pleaca nici un jucator din tara", a afirmat Dragomir in urma cu un an.
"Bai frate, ce stire e asta! Da-o si la televiziuni! Sa vedem ce domeniu de activitate din aceasta tara mai este pe locul 10 in lume? S-a adeverit inca o data ca sunt Oracolul de la Balcesti. S-a intamplat asa cum am zis anul trecut. Am spus ca, daca nu se mai vand jucatori, vom creste pana pe locul 10 in lume. Dar, daca ne pleaca zece fotbalisti de valoare, venim in picaj", a declarat presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal. Dragomir spune insa ca Liga I nu prea mai are sanse sa urce in clasamentul IFFHS. "Nu trecem de locul 10. Pentru ca ne vor pleca jucatorii in campionate mai puternice. Daca din vara nu ne vor pleca jucatorii vom fi intre primii 10 din lume, daca vor pleca, va pleca si performanta. Vin jucatori din strainatate, dar nu sunt de valoarea celor care pleaca. Pai pleaca jucatori de 4-5 milioane de dolari si aducem fotbalisti de 500.000", a adaugat seful ligii. Oficialul LPF considera ca patronii cluburilor nu ar trebui sa vanda acum jucatori, ci dupa 4-5 ani de la integrarea in Uniunea Europeana, cand vor mai creste preturile. "Normal ar trebui ca patronii cluburilor sa nu aiba nevoie de bani pentru ca sunt asa de pricopsiti! Uite, la Steaua, l-a luat pe portarul ala brazilian gata accidentat. Sa vedem ce va face cu el. Eu le-as spune celor de la Steaua sa-l pastreze pe Dica, sa nu-l lase sa plece cu 4-5 milioane. Un fotbalist ca Dica il iei din strainatate cu 20 de milioane de euro. Stai sa vezi in patru-cinci ani cum vor creste preturile, ca acum suntem in Europa. Eu cand am plecat in concediu, am plecat din Romania si m-am intors in Europa", a afirmat Dragomir.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.