Un consilier al lui Tariceanu il ataca pe Stolojan prin intermediul afacerii Adrian Costea.

Istoricul Marius Oprea, consilier al premierului Tariceanu si candidat la unul dintre locurile de vicepresedinte PNL, sustine ca statul roman nu este interesat de investigarea cazului Adrian Costea, desi acesta a fost trimis in judecata in Franta, pentru ca sint implicati fosti demnitari, printre care Ion Iliescu si Theodor Stolojan, presedinte si premier cind Costea si-a inceput afacerile. „Aici e un alt tip de logica, ce tine de faptul ca anumite relatii si interese din trecut, perpetuate in prezent, sint extrem de puternice in Romania si de faptul ca Adrian Costea a venit si a facut afaceri in Romania in timpul guvernului Stolojan si cu stirea primului-ministru de atunci", a declarat Oprea, citat de MEDIAFAX.

Una dintre afacerile mentionate de Oprea a fost aducerea in tara din Libia, printr-o firma a lui Adrian Costea, a unor cantitati mari de combustibil pentru agricultura, in 1992. El a aratat ca atunci Libia era supusa embargoului, iar combustibilul a fost platit printr-o operatiune de spalare de bani dintr-un imprumut acordat de Banca Mondiala, unde Stolojan a lucrat ulterior. Istoricul sustine ca are documente care pot proba aceste afaceri.

Theodor Stolojan a reactionat imediat la acuzatiile lui Oprea. „Afirmatiile lansate de Marius Oprea, consilier al lui Calin Popescu Tariceanu, la adresa mea, le consider a fi niste fabulatii infantile. Pacat de Marius Oprea, pentru ca este un om tinar, dar a ajuns sa se coboare la acest nivel. Acest subiect nu merita nici un comentariu in plus", a precizat Stolojan.