Curtea de Apel Bucuresti l-a audiat, ieri, pe medicul Mohammad Yassim, implicat in eliberarea jurnalistilor romani rapiti la Bagdad, in procesul in care Omar Hayssam si Mohammad Munaf sunt acuzati de terorism. Yassim a spus instantei ca din datele pe
Curtea de Apel Bucuresti l-a audiat, ieri, pe medicul Mohammad Yassim, implicat in eliberarea jurnalistilor romani rapiti la Bagdad, in procesul in care Omar Hayssam si Mohammad Munaf sunt acuzati de terorism. Yassim a spus instantei ca din datele pe care le detine, Munaf a fost implicat in rapirea jurnalistilor romani, iar planul actiunii a fost pus la cale de Omar Hayssam. Totodata, Yassim a recunoscut ca s-a implicat in rezolvarea crizei, la solicitarea lui Hayssam, care l-a contactat intrucat avea functia de vicepresedinte al Uniunii Arabe din Romania. Potrivit Realitatea, imediat dupa rapirea jurnalistilor romani, Yassim si Omar Hayssam i-au cerut generalului Degeratu, fost consilier al presedintelui pe teme de securitate, sa fie trimisi in Irak pentru a ajuta la solutionarea crizei. Traian Basescu l-a primit atunci la Cotroceni doar pe Yassim pe care l-a trimis la Bagdad in calitate de emisar special. Tot ieri au mai fost audiati in acest dosar, cameramanul Sorin Miscoci, unul dintre cei rapiti, si fostul director de la Prima TV, Dan Dumitru. La terminarea sedintei de judecata, ziaristul Ovidiu Ohanesian, unul dintre rapiti, a spus ca Yassim a evitat pronuntarea numele unor persoane de rang inalt implicate in acest caz si ca se incearca o musamalizare a dosarului. CAB a stabilit un nou termen de audiere a martorilor, pe 23 ianuarie, urmand ca, la 18 ianuarie, sa se incerce din nou audierea prin videoconferinta a lui Munaf, amanata de magistrati la precedenta infatisare. Anchetatorii au stabilit ca Munaf si Hayssam sunt vinovati de constituirea si finantarea grupului terorist care i-a sechestrat in Irak pe cei trei jurnalisti, Ovidiu Ohanesian, Marie Jeanne Ion si Sorin Miscoci. Judecat de un tribunal irakian si condamnat la moarte, pe 12 octombrie 2006, Munaf, care momentan se afla in custodia armatei americane, urmeaza sa fie executat prin spanzurare imediat ce va fi predat autoritatilor irakiene. (A. GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.