Daca, pana ieri, numai Transelectrica, compania nationala de transport a energiei electrice, realiza astfel de investitii, de ieri si Aton Transilvania poate investi in acest domeniu. Compania va realiza, pana la sfarsitul anului, o statie de 400(220
Daca, pana ieri, numai Transelectrica, compania nationala de transport a energiei electrice, realiza astfel de investitii, de ieri si Aton Transilvania poate investi in acest domeniu. Compania va realiza, pana la sfarsitul anului, o statie de 400(220)/220/20kV langa Timisoara, o investitie de circa 55,8 milioane de lei executata de ABB Romania.
Noutatea proiectului consta si in aceea ca Aton Transilvania va ceda gratuit Transelectrica anumite componente ale statiei. Aceasta este alcatuita, practic, din trei statii, dintre care cea de 400 kV va fi cedata Transelectrica. In plus, consumatorii care vor fi racordati la aceasta statie nu vor mai fi racordati si la echipamentele de distributie, ceea ce ar putea conduce la scaderea pretului final pe care acestia il vor plati. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.