Guvernul acorda cetatenilor din cele mai sarace tari ale Europei dreptul de a intra doar cu cartea de identitate, ceea ce, in multe cazuri, va consta doar intr-o biata foaie de hartie cu o fotografie lipita pe ea.
O sursa romaneasca estimeaza c
Guvernul acorda cetatenilor din cele mai sarace tari ale Europei dreptul de a intra doar cu cartea de identitate, ceea ce, in multe cazuri, va consta doar intr-o biata foaie de hartie cu o fotografie lipita pe ea.
O sursa romaneasca estimeaza ca 450.000 de imigranti romani se vor indrepta spre Marea Britanie in 2007 si se crede ca 150.000 de bulgari ne vor intra in tara.
Guvernul avea puterea sa instituie obligatia ca noii imigranti sa aiba pasapoartele cu ei, dar Home Office a refuzat acest lucru.
Multi dintre acesti viitori imigranti din cele doua tari vad Marea Britanie ca pe un loc comod, cu facilitati de a gasi de munca si solicitand si beneficii. Cursele de avion tip "low cost" sau charter inspre aeroporturile britanice vor asigura un acces usor pentru valul de imigranti la care ne asteptam de acum. Multi britanici gasesc cu greu de munca, din moment ce majoritatea slujbelor care presupun o calificare scazuta sunt ocupate de imigranti est-europeni. Problema nu va face decat sa se inrautateasca dupa 1 ianuarie 2007".
3 ianuarie 2007: "Se prevede ca noii imigranti vor folosi avantajele oferite de linia aeriana "low cost" "Wizz Air" intre Bucuresti, Sofia si aeroportul Luton din Londra... Organizatia Migrationwatch spune ca populatia autohtona din Marea Britanie va beneficia in urma acestei migratii de masa de o suma care sa-i permita sa cumpere in plus doar o treime dintr-un pachet de MARS pe saptamana! Guvernul a sugerat ca imigratia aduce in plus 4 miliarde de lire anual la PNB-ul britanic... ceea ce inseamna 0,01% din PNB, adica un plus de 2,10 lire anual pentru fiecare din cei 60 de milioane de locuitori ai Marii Britanii, anunta acelasi raport".
Recunoasteti stilul comun al articolelor care au aparut in ultima perioada, descriind in culori sumbre pericolul la care este expusa civilizatia britanica odata cu deschiderea portilor catre hoardele de navalitori din cele doua noi tari membre UE? Stilul este acelasi, mesajul este identic, numai ca sursa nu este una de presa. Cele doua materiale pot fi citite pe site-ul oficial al Partidului National Britanic (British National Party, BNP) al carui fondator, John Tyndal, marturisea public ca "Mein Kampf este biblia mea"!
Este adevarat, e vorba despre un partid minor din Marea Britanie. Dar mesajul sau nu poate fi cuantificat doar prin prisma constantelor sale esecuri electorale. El vine sa se adauge pe o constructie nelinistitoare, bazata pe un euro-scepticism din ce in ce mai sensibil in unele tari europene. Lipsa unei politici europene reale, concertate, in domeniul imigratiei clandestine permite instaurarea unei confuzii extrem de periculoase intre ceea ce trebuie sa fie rezultatul aplicarii principiului liberei circulatii a persoanelor si prezenta "ilegalilor". Nimeni nu crede ca, in mod real, piata muncii din Marea Britanie sau cea din Spania pot fi amenintate de invocata migratie a romanilor si bulgarilor. Ei se tem de altceva. De migratia legala a unor retele de criminalitate organizata, cele pe care autoritatile din tara de origine se dovedesc incapabile sa le stapaneasca.
Daca Romania vrea sa contraatace in zona care este dominata acum de un tip de ofensiva extrem de coroziva, trebuie sa aiba un raspuns nu indignat-teoretic, ci unul alcatuit din date si cifre relevante. Nu stiu de ce nu-l dam. Nu stiu de ce Guvernul Romaniei accepta situatia de acum fara sa faca nimic si fara sa se gandeasca la costurile enorme in perspectiva. Nu se gandesc ei, le vom suporta noi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.