"Sunt trei cazuri de analizat saptamana viitoare. Doi dintre ei sunt Doru Braia si Bogdan Chirieac. Este vorba despre lista Civic Media in care sunt cuprinsi mai multi jurnalisti si lideri de opinie", ne-au declarat surse din Colegiul CNSAS, care si-
"Sunt trei cazuri de analizat saptamana viitoare. Doi dintre ei sunt Doru Braia si Bogdan Chirieac. Este vorba despre lista Civic Media in care sunt cuprinsi mai multi jurnalisti si lideri de opinie", ne-au declarat surse din Colegiul CNSAS, care si-au exprimat indoiala ca ziaristii mentionati vor primi verdict de politie politica. Contactat telefonic, Doru Braia ne-a precizat ca nu a fost chemat la sediul CNSAS: "Nu m-au chemat. Despre mine oricum nu aveau ce sa afle pentru ca nu exista nici o nota scrisa de mine. E adevarat ca am mai depus o cerere, solicitand sa-mi scoata dosarul de la SIE referitor la atentatul asupra mea. Acest document ar dovedi indubitabil ce fel de <<colaborare>> am avut eu cu Securitatea", ne-a comentat Braia. Verificarea jurnalistilor de pe lista Civic Media ne-a fost confirmata de mai multi membri ai Colegiului. "S-au facut solicitari din mai multe parti. Printre acestea este si o solicitare a Civic Media", ne-a explicat membrul CNSAS Ladislau Csendes, care a precizat ca este posibil ca nume de ziaristi si formatori de opinie sa se regaseasca si in noul val de dosare primit de la SRI si SIE. Secretarul Colegiului CNSAS, Constantin Buchet, a spus ca "e vorba de lista Civic Media". "Ea este pe rol. De atunci, de cand am primit-o, am inceput verificarile. Ea este pusa in lucru", ne-a declarat Buchet. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.