Orice societate isi poate tipari facturile daca respecta cerintele Codului fiscal.

Facturile fiscale tiparite, inseriate si numerotate sub supravegherea Imprimeriei Nationale nu mai exista de la 1 ianuarie 2007. Obligatia de a semna si
Orice societate isi poate tipari facturile daca respecta cerintele Codului fiscal.

Facturile fiscale tiparite, inseriate si numerotate sub supravegherea Imprimeriei Nationale nu mai exista de la 1 ianuarie 2007. Obligatia de a semna si a stampila facturile a disparut, urmind sa fie folosite facturi cu un continut minimal de informatii, conform noului Cod fiscal. Potrivit actului normativ, in locul facturilor emise la nivel national de catre Imprimeria Nationala se vor folosi facturi tiparite in acord cu sistemul aplicat in UE.

Pina la 31 decembrie, Imprimeria Nationala a detinut controlul asupra tiparirii facturilor fiscale, avind dreptul de a autoriza alte tipografii sa realizeze aceasta activitate. Ministerul Finantelor monitoriza, prin intermediul Imprimeriei, numarul facturilor emise la nivel national, precum si pe cel al firmelor care solicitau facturi fiscale. Facturile cumparate pina la 1 ianuarie vor putea fi folosite in continuare. Singura obligatie a firmelor aflate in aceasta situatie este sa completeze de mina sau prin stampilare noul cod de TVA: RO in loc de R. Insa deducerea TVA este posibila numai daca factura contine informatiile cerute de noul Cod fiscal, care prevede inscrierea unui numar mai mare de informatii decit se intimpla inainte de 1 ianuarie 2007.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.