O farima de zapada, si asta topita grabnic. Nu-i nimic, pescarii se adapteaza incalzirii globale. Intr-un fel, e chiar mai usor fara gauritul ghetii, fara manusi si fara ger. Totul este ca si pestii sa accepte schimbarea de program.

Va s
O farima de zapada, si asta topita grabnic. Nu-i nimic, pescarii se adapteaza incalzirii globale. Intr-un fel, e chiar mai usor fara gauritul ghetii, fara manusi si fara ger. Totul este ca si pestii sa accepte schimbarea de program.

Va sfatuiesc ca simbata de dimineata sa cautati portita de scapare din rutina la iesirea din Bucuresti, spre Branesti. Lasati in urma Cernica si eventualele amintiri pescaresti din copilarie, admirati daca vreti tacerea aburilor ce ies din cimpurile incalzite de soare, dar aveti grija la Fundulea sa faceti la stinga. Chiar linga marea antena GSM, acolo unde sint si singurele blocuri cu trei etaje din zona.

Urmati soseaua, treceti printre doua lacuri greu incercate de viata la sat si veti ajunge la barajul care desparte apele Gostilelor de cele ale Dirvarilor. Acolo, la bifurcatie, va veti afla in fata unei mari provocari: la stinga, spre Gostilele, sau la dreapta spre Dirvari? Dar pentru a lua aceasta decizie, haideti sa vedem cam ce ar trebui sa caute ascutimea cirligelor noastre in aceste ape.

Dirvari - salai dati cu toate alifiile. Un lac cu structuri mai putin evidente, cu dispersie accentuata a populatiei piscicole. Cu alte cuvinte, trebuie sa cautati dintosii cu ochi sticlosi si - mai ales - sa nu insistati prea mult intr-un loc, chiar daca ati avut citeva capturi. Jiguri de maximum sapte grame, fir monofilament si o lanseta destul de sensibila. Cam acestea ar fi coordonatele de baza ale echipamentului la Dirvari. Chiar daca intilnirile cu stiuci sint mai rare aici, nu trebuie sa faceti abstractie si de aceste evenimente. Indiferent de specia intepata, asteptati-va la confruntari cu exemplare capitale.

Gostilele - stiuci cu mult tupeu. Si cohorte de salai, ceva mai timizi, dar la fel de musculosi. Structuri subacvatice destul de bine demarcate, imprastiate insa. Si aici aveti de cautat locurile, chiar daca merita sa insistati intr-un loc productiv. Daca aveti si ceva indicatii de la initiati chiar la fata locului - cu atit mai bine!

La Gostilele puteti incerca jiguri cu lestari care ajung la 14 grame, cicade si chiar oscilante. Nu va grabiti sa puneti struna. Asumati-va acest risc, daca vreti sa prindeti totusi ceva.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.