Familia de Habsburg considera ca face un favor Brasovului cind cere 60 de milioane de euro pe Castelul Bran.

Controversele iscate pe tema intentiei de achizitionare a Castelului Bran de catre Consiliul Judetean Brasov la pretul de 60 de milioane de euro l-au determinat pe presedintele institutiei, Aristotel Cancescu, sa faca un pas inapoi in luarea deciziei finale. „Am luat in calcul tot ceea ce a aparut in presa si am decis ca nu este bine sa ne aruncam cu capul inainte. Asa ca pot sa ii asigur pe brasoveni ca nu se va lua nici o decizie pina nu vom face o expertiza internationala a imobilului, astfel incit sa dispunem de o valoare calculata de un factor neimplicat in afacere", a spus Cancescu.

Concesie regala

Presedintele CJ Brasov a facut ieri publica oferta pe care Casa de Avocatura Rubin Meyer Doru&Trandafir a depus-o la administratia judeteana. In act apare scrisa suma „neta" de 60 de milioane de euro si se precizeaza ca banca austriaca poate acorda finantare pe 15-20 de ani, iar suma poate fi amortizata in 12 ani fara eforturi. „(…) avind in vedere constringerile bugetare ale Judetului Brasov - de care sintem pe deplin constienti - sintem dispusi de a incheia aceasta tranzactie pentru o suma neta de 60 de milioane de euro", este concesia semnata de Maria Magdalena Holzhausen, Elisabeth Sandhofer si Dominic de Habsburg-Lothringen, proprietarii castelului.

Avocatul familiei de Habsburg, Corin Trandafir, ne-a declarat ca peste 20 de persoane fizice si juridice, toate straine, s-au aratat interesate de Domeniul Bran. „Nu va pot da nume de persoane, insa va pot spune ca printre cei interesati nu se afla Tiriac sau Abramovici", a spus Trandafir.

In plus, avocatul s-a aratat intrigat de faptul ca pretul de 60 de milioane de euro este considerat mult prea ridicat. „Trebuie sa va spun ca pe site-ul RA-APPS, Regia scoate la licitatie Clubul Floreasca la o valoare de 45,5 milioane de euro, fara TVA", a propus Trandafir un termen de comparatie.