Printre victimele accidentului de cale ferata pe linia Galati - Chisinau se afla d-l general D. Gavrilescu, comandantul brigazii de artilerie din Ismail si colonel Virgil Mironescu, prefectul judetului Orhei. Pana aseara la ora 2 au fost identificati 53 de morti in groaznicul accident. Celorlalti 40 nu li s'a putut stabili inca identitatea.
Domnul Ministru al Sanatatii a dispus executarea tuturor masurilor necesare pentru ingrijirea ranitilor si aprovizionarea cu material sanitar. S'au format trenuri sanitare speciale. Parchetele de Covurlui si Ismail ancheteaza pe cei vinovati din punct de vedere al raspunderilor penale. Administratia Cailor Ferate a destituit pe conducatorul Inspectiei de Miscare din regiunea Galati, pe seful statiei Frecatei, si a pus in disponibilitate pe seful statiei Galati. De indata ce vor fi terminate toate cercetarile, sanctiunile vor fi completate.
Pentru siguranta circulatiei s'au luat urmatoarele masuri:
a) Mentinerea suspendarii trenurilor de marfa
b) Reducerea numarului trenurilor de calatori si reglementarea circulatiei lor, pentru evitarea incrucisarilor in anumite sectiuni pana la stabilirea comunicatiilor telegrafice si telefonice.
c) Urgentarea restabilirii comunicatiilor telegrafice si telefonice pe o intindere de 700 de km facandu-se apel si la concursul militarilor.
ZIUA, 11 ianuarie 1939