Cinci candidati concureaza astazi pentru postul de director al TVR 1, ramas vacant dupa plecarea Irinei Radu la postul Kanal D.

Reprezentantii TVR nu au oferit informatii referitoare la numele concurentilor, precizind ca sint date confidentiale. Surse din media ne-au dezvaluit insa ca unul dintre candidati este Dana Deac, realizatoarea emisiunii ĄCafeaua cu sare" de la Antena 1.

Studiile superioare, o experienta manageriala in domeniul mass-media de cel putin trei ani sau experienta de minimum trei ani in TVR, pentru angajatii institutiei, cunostinte de management general, de productie tv si de legislatie in domeniul audiovizualului, dar si cunoasterea limbii engleze sint citeva dintre conditiile pentru inscrierea in competitie. Probele concursului de astazi sint evaluarea psihologica si manageriala si prezentarea unui proiect managerial specific postului, care sa raspunda la intrebarile: ĄCe considerati ca nu merge bine in prezent in TVR 1?" si ĄCe ati schimba la TVR 1? Cum ati proceda?".

Evaluatorii concurentilor sint Tudor Giurgiu, presedinte-director general al TVR, Horia Romanescu, directorul Directiei Programe, Iulian Pacurariu, directorul Directiei Marketing si Vinzari, Gordon Lovitt, consilier de strategie editoriala al presedintelui-director general, Despina Neagoe si George Pruteanu, membri ai Consiliului de Administratie al SRTV. Rezultatele vor fi comunicate in maximum cinci zile de la data concursului.