Peste 36 la suta dintre locurile de munca vacante in UE sint scoase la concurs de Marea Britanie, tara care a impus cele mai aspre interdictii Romaniei.

Lista cu numarul de locuri de munca destinate imigrantilor care sint disponibile in statele Uniunii Europene ca si in Spatiul Economic European, publicata ieri pe site-ul EURES, plaseaza in topul tarilor cu deficit de forta de munca chiar Marea Britanie, tara care s-a aratat cea mai tematoare fata de fluxul de muncitori din noile state. EURES a numarat peste 260.000 de locuri de munca vacante in Regatul Unit.

Pe locul doi se afla Germania, cu peste 190.000 de joburi libere, urmata la mare distanta de Cehia, 9% din totalul ofertelor, Franta, 7%, si tari ca Belgia, Austria si Finlanda. Iar cele mai putine locuri de munca sint in Estonia, doar cu cinci joburi disponibile, Lituania, Malta, Polonia si Slovacia.

Directia pentru Munca in Strainatate a anuntat ca, in statele care au impus Romaniei masuri tranzitorii, accesul la locurile vacante se realizeaza pe baza acordurilor bilaterale.