Persoanele cu handicap primesc, incepand din aceasta luna - o data cu intrarea in vigoare a Legii nr. 448/2006 -, indemnizatii mai mari, indiferent de veniturile pe care le detin. Totusi, pe principiul "cu o mana da, cu doua ia", statul a decis sa s
Persoanele cu handicap primesc, incepand din aceasta luna - o data cu intrarea in vigoare a Legii nr. 448/2006 -, indemnizatii mai mari, indiferent de veniturile pe care le detin. Totusi, pe principiul "cu o mana da, cu doua ia", statul a decis sa suspende plata abonamentului RomTelecom, Electrica, RTV, acestea urmand a fi suportate integral de catre beneficiarii acestui act normativ, din bugetul complementar.
Iata care sunt prestatiile sociale care se acorda in conformitate cu prevederile art. 57, alin. 4 ale noii legi: o indemnizatie lunara de 179 lei, pentru adultul cu handicap grav, si de 147 lei, pentru adultul cu handicap accentuat; buget personal complementar in cuantum de 80 lei, pentru adultul cu handicap grav, de 60 lei, pentru adultul cu handicap accentuat, si de 30 lei, pentru adultul cu handicap mediu.
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului - Sector 3 informeaza ca persoanele cu handicap mediu, care au domiciliul pe aceasta raza teritoriala a Capitalei, trebuie sa depuna la sediul institutiei o cerere de acordare a bugetului complementar, insotita de urmatoarele acte: a) pentru adultii cu handicap - certificat de incadrare in gradul de handicap (copie si original), act de identitate (copie) si dosar de incopciat; b) pentru copiii cu handicap - certificat de incadrare in gradul de handicap (copie si original), certificat de nastere (copie), act de identitate parinte (copie), dupa caz, adeverinta de sistare a alocatiei de stat sau adeverinta de la scoala ca nu primeste alocatie.
"Prima" de casatorie se amana
Primele casatorii din acest an s-au incheiat la primariile de sector din Bucuresti, dar proaspat insurateii nu au primit inca cei 200 de euro acordati de stat drept sprijin financiar la constituirea familiei, conform Legii nr. 394/2006, ce a intrat in vigoare la 1 ianuarie. Sambata trecuta, in Sectorul 4 al Capitalei, viceprimarul Radu Silaghi a oficiat patru casatorii si a oferit cadouri noilor familii, fara insa a le acorda suma ce li se cuvenea. "Prevederile legii nu vor fi puse in aplicare, deoarece Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor - Sector 4 nu i-au fost transmise instructiunile privind punerea in aplicare a Legii 394, fapt pentru care cererile privind acordarea sprijinul financiar nu pot fi primte, deocamdata", a anuntat, ieri, viceprimarul Silaghi. Vestea buna este ca tinerii care s-au grabit sa se casatoreasca luand pe nepregatite autoritatile locale vor primi, totusi, banii acordati de stat, dar cu intarziere.
Bebelus, astept trusou!
Nou-nascutii din acest an vor primi, si ei, cu intarziere trusoul acordat de stat, intrucat primariile nu pot aplica legea in lipsa normelor metodologice.
Concret, legea a fost publicata in Monitorul Oficial pe data de 27 decembrie 2006, iar normele metodologice de aplicare urmeaza sa fie publicate in termen de 90 de zile. Primarul Sectorului 6, Cristian Poteras, le asigura pe mamici ca vor primi acasa trusoul respectiv, iar produsele din care va fi compus vor respecta varsta bebelusului, stiindu-se ca in primele luni copiii cresc foarte repede.
Legea, care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007, prevede ca trusoul pentru nou-nascut se acorda o singura data, la iesirea din maternitate, pentru fiecare bebelus. Limita valorii acestuia, respectiv 150 de lei, se actualizeaza prin hotarare a Guvernului, in functie de evolutia preturilor si a tarifelor. Cheltuielile vor fi suportate din bugetele locale ale judetelor, sectoarelor municipiului Bucuresti, respectiv, ale comunelor, oraselor si municipiilor, dupa caz.
n


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.