Administratorul SC SPM SRL Ploiesti, Florin St. Mihai, a ajuns in pragul disperarii, dupa ce ani de-a randul a incercat sa lupte impotriva unei retele de crima organizata controlata de fostul ofiter de Securitate, Ioan Niculae (foto). In urma denuntu
Administratorul SC SPM SRL Ploiesti, Florin St. Mihai, a ajuns in pragul disperarii, dupa ce ani de-a randul a incercat sa lupte impotriva unei retele de crima organizata controlata de fostul ofiter de Securitate, Ioan Niculae (foto). In urma denunturilor sale a stat noua luni dupa gratii, dovedindu-se prea mic pentru un razboi impotriva unuia dintre cei mai mari mafioti romani. Nenumaratele sale plangeri, inclusiv la Presedintie si Parlament, n-au avut pana acum nici un efect, anchetatorii musamalizand afacerea "Petrolul" in permanenta. Dupa aproape cinci ani de la declansarea scandalului, nici un inculpat nu se mai afla dupa gratii, iar triumful lui Niculae continua.
La fel au patit Virgil Stefan, care n-a vrut sa-i plateasca trei miliarde de lei pe care nu-i datora firmei INTERAGRO SRL a magnatului, precum si Marylene Botezatu. Aceasta, fosta directoare la ASTRA ROMANA, dupa ce a fost pusa in libertate, s-a refugiat in Canada, de teama rechinului Niculae si a acolitilor sai. Marea greseala a acesteia din urma consta in faptul ca s-a pus zalog ca sa faca rost de bani pentru magnat, de la Florin Mihai. Cand si-a vazut sacii in caruta, Ioan Niculae i-a montat pe procurorii Muscalu, Placinta (pensionat intre timp), Margarit, Caraman, Codescu si altii sa-i bage pe cei doi la puscarie, pentru a scapa de ei.
In finalul uneia dintre multele scrisori adresate presedintelui Basescu, Florin Mihai spune: "Va rog, ca sef al CSAT, sa procedati, cu respectarea prevederilor constitutionale, la verificarea aspectelor relatate in foarte multele corespondente pe care vi le-am adresat. Nu urmaresc sa va induc in eroare, sa deturnez in vreun fel cercetarile, sa ma eschivez de la obligatia de a plati in fata legii. Vreau sa lupt impotriva sistemului, in primul rand pentru ca am fost nedreptatit si pentru ca sunt scarbit de mizeria acestuia. Pentru ca am datoria morala fata de mine, de familie, copil sa lupt si sa-mi apar drepturile. Sa lupt pentru casa furata de Ioan Niculae si pentru a-mi recupera bunurile furate de o sleatca ticalosita, care formeaza coruptia institutionalizata aflata la discretia marilor rechini, dintre care il nominalizez in mod special pe Ioan Niculae, cel mai abil rechin".
La toate memoriile sale, consilierii presedintelui tarii i-au comunicat petentului Mihai, o singura data, ca solutionarea memoriilor sale este de competenta DNA. Si asa a ramas pana azi.
Din parte vatamata - infractor
Dupa cum mentionam in articolul de ieri, omul de afaceri Florin Mihai, care desfasura afaceri si cu ASTRA ROMANA controlata de magnatul Ioan Niculae, a avut proasta inspiratie de a formula un denunt impotriva lui Dan Geotoiu, care l-ar fi inselat cu suma de 28,5 miliarde de lei. In plangere mai erau acuzati Doru Trifoi, secretar de stat in Ministerul Justitiei (pentru trafic de influenta pe langa Parchetul Curtii de Apel Ploiesti), Constantin Placinta, zis Titi, la acea data procuror, patru lucratori de Politie si fostul boxer Mihai Lauruc. Dupa o saptamana de la depunerea plangerii, scandalul a izbucnit si in presa. A doua zi, Mihai a fost arestat, la ordinul celor pe care ii denuntase. Astfel, el a fost transformat dintr-un foc, din parte vatamata in infractor. Abia ulterior, in regim de maxima urgenta, s-a intocmit si un dosar penal impotriva petentului, neprobat cu nici un fel de documente sau expertize financiar-contabile, ci doar cu acuzatii nefondate, uneori halucinante. Interesant este faptul ca mandatul de arestare preventiva al invinuitului Florin Mihai n-a fost niciodata confirmat de catre judecator sau alt magistrat imputernicit de lege cu exercitarea atributiilor judiciare. In concluzie, omul de afaceri a stat dupa gratii noua luni de zile, in mod ilegal si, totodata, abuziv. Dupa toate probabilitatile, asta s-a petrecut la ordinul rechinului Ioan Niculae.
Greseala lui Mihai
Situatia lui Florin Mihai, administrator SC SPM SRL Ploiesti, a fost cunoscuta chiar si de fostul consilier prezidential Ioan Talpes. Despre cazul lui Mihai a stiut si un alt consilier de la Cotroceni, Cico Dumitrescu (foto). Personaj care insa a fost si consilierul lui Ioan Niculae. La scurt timp dupa aceasta audienta, administratorul de la SC SPM a fost arestat.
"In iulie 2002 apare in Gardianul articolul <<Cecuri false de peste1.000.000 $ - Un ploiestean declara ca secretarul de stat de la Justitie, Doru Trifoi, este implicat in afaceri cu petrol>>. In urma acestui articol sunt invitat telefonic la Cotroceni, de catre dl. consilier Emil Cico Dumitrescu. Acesta mi-a dat asigurari ferme ca voi fi sprijinit pentru recuperarea pagubei de 28,5 miliarde de lei. Chiar in fata mea i-a sunat pe procurorii Joita Tanase si Ilie Piciorus. M-am dus in audienta la cel de-al doilea, care a spus ca o sa cerceteze cazul, dar eu mi-am dat seama ca era raspunsul stereotip al unui birocrat. Pe urma am fost invitat din nou la Cotroceni, de asta data fiind prezent si consilierul Ioan Talpes, care mi-a sugerat sa-l las in pace pe Mihai Lauruc, caci filele cec false le primisem de la Dan Geotoiu. Cu aceasta ocazie am spus ca banii sunt la Ioan Niculae, eu fiind furat si de acesta, si de Lauruc. Dl. Talpes m-a intrebat daca am curajul sa sustin asta in fata instantei si i-am raspuns ca i-as spune si lui Niculae in fata, daca l-ar chema la ordin. Am facut insa o greseala foarte mare. Emil Cico Dumitrescu fusese consilierul lui Ioan Niculae la SC INTERAGRO SA si bineinteles ca am fost turnat acestuia. Pe urma a urmat arestarea mea ilegala", ne-a spus Florin Mihai. Acesta a fost arestat in momentul in care se pregatea sa plece in Spania. "In seara zilei de 17 iulie 2002 am fost invitat, prin intermediul unei cunostinte comune, in localitatea Dumbraveni, acasa la comandantul Politiei Ploiesti, Theodor Malaescu, zis Doru, prieten intim al procurorului Constantin Placinta si nasul colonelului Popescu, unul dintre ofiterii de Politie reclamati de mine. Acesta m-a sfatuit sa dispar trei, patru zile, ca sa nu fiu arestat. La acea ora, nimeni nu-mi adusese vreo acuzatie si nici nu se declansase vreo plangere penala impotriva mea, singura calitate pe care o aveam fiind aceea de parte vatamata. Recunosc, mi s-a facut frica de consecintele plangerilor mele. Eram total zdruncinat de iminenta pierdere a casei pe care abia o construisem. Mi-am luat bilet de avion dus-intors in Spania, pentru trei zile. In ziua plecarii am fost retinut pe aeroport, de la 5.00 dimineata, pana la 13.15 ziua, desi impotriva mea nu se daduse vreun consemn la frontiera. Ofiterul Dan Tudose, un alt politist reclamat de mine, s-a ocupat in acest timp, telefonic, de obtinerea mandatului meu de arestare. Mandatul avea sa-mi fie dat la Ploiesti, de procurorul Placinta, pentru un pretins prejudiciu de 63,5 miliarde de lei pe care l-as fi adus Rafinariei ASTRA. Numai ca ASTRA nu depusese nici un fel de plangere in acest sens. In concluzie, am fost arestat pentru a fi redus la tacere", ne-a povestit Mihai.
Hocus-pocus judiciar
Pentru a-l infunda cat mai bine pe administratorul SC SPM SRL Ploiesti, Florin Mihai, cuplul de procurori Placinta - Muscalu a procedat la fel de fel de tertipuri.
Cei doi procurori aserviti rechinului Niculae au facut tot ce le-a stat in putere ca judecatorii sa nu se poata descurca in noianul de hartii inaintate spre competenta solutionare. Pe langa multe documente depuse si in copii, Placinta si Muscalu au prezentat instantei declaratii olografe fara nici o legatura cu cazul. De asemenea, au depus listing-uri ale livrarilor de combustibil ale ASTRA catre o anumita societate. L-au raportat la pretul motorinei, si pe loc au stabilit prejudiciul. Un prejudiciu scos din burta de procurorii manjiti de fostul ofiter de Securitate, fara nici un fel de expertiza contabila. In sustinerea rechizitoriului masluit, care-l acuza pe administratorul SC SPM SRL Ploiesti, tandemul Placinta - Muscalu n-a putut sa prezinte nici macar o factura care sa confirme prejudiciul. Daramite mai multe care sa dovedeasca furtul a mii de tone de combustibili. Si nimeni nu i-a luat la rost pana acum pentru prezentarea de probe false in instanta, desi aceasta fapta este pedepsita de lege.
Cititorii comenteaza
Serialul nostru, referitor la mafia magnatului Ioan Niculae, in care sunt implicate zeci, daca nu sute de persoane, a starnit numeroase comentarii pe forumul ZIUA. In continuare vom prezenta cateva dintre acestea.
"Acest criminal, Ioan Niculae"
"(...) Ioan Niculae avea interesul sa-i elimine, sa se debaraseze de niste parteneri cu care din cand in cand mai trebuia sa stea de vorba <<la gard>>. Problema cea mai grava este ca altii mai corupti, ca de pilda Vasile Dumitrascu, seful doi si-un sfert Prahova, sau Doru Malaescu, se bucura in continuare de libertate, fara ca nimeni sa-i intrebe absolut nimic". (Valeriu Botezatu)
"Indiferenta autoritatilor"
"Nu putem condamna la nesfarsit toate actiunile magnatului Niculae. Omul a incercat, a vazut ca tine, si a mers mai departe. Vina cea mai mare nu o are Niculae, ci aceia care erau datori sa vegheze la corectitudinea privatizarilor, iar acolo unde nu era legal, sa ia masurile prevazute de lege. Dar cum tipa foamea rau in stomacul celor pusi sa vegheze, au primit si ei o tocanita de cartofi cu putina caprioara, iar pentru sete, putina Lacrima lui Ovidiu. Iar pentru refacerea curajului, oarece excursii pentru culesul tutunului in mica si frumoasa Italie. Nu pot decat sa va urez sa aveti viata tuturor acelora care au fost disponibilizati din institutiile pe care dvs. le-ati privatizat, domnilor de la AVAS!" (yonutz)
"In sfarsit, adevarul"
"Bravo! De mii de ori, bravo! In sfarsit, adevarul! Sunt fostul ofiter SRI, Adrian Radu, cel care alaturi de omul de afaceri Mihai Florin, de ofiterul Brejean, dar si alaturi de alti ofiteri SRI, precum Cernica si Soare Marius (varul generalului Soare) am reusit sa ne punem cu mafia din SRI, parchete si politic. Greu pentru mine si ofiterii SRI. Au inceput inscenarile si in luna mai anul trecut, perchezitii la mine acasa, la familie si la ofiterii SRI pentru un dosar fabricat de locotenentii mafiei: Constantin Marin - actualul sef al SRI Prahova, fostul loctiitoral lui Paltanea (mana lui dreapta la furat) si, culmea, fostul meu coleg de clasa de la Mihai Viteazu, liceul din Ploiesti, ofiterul SRI de la Protectia SRI Prahova, cpt. Adrian Ilie. Acesta a fost pus la Protectie chiar de Paltanea, iar sotia lui Adrian Ilie a fost angajata la PETROBRAZI SA, la fratele lui Nan (fostul director de la ASTRA lui Niculae). (...) Halal mafie si manevra lor de escroci prin care eu si alti ofiteri SRI din Prahova am fost dati afara pentru asa-zise furnizari de date. Asta este mafia care inca mai lucreaza, chiar daca Paltanea-Bucur-Soare au fost incriminati. Au ramas locotenentii lor. Inca o data bravo si curaj!" (armaghedon)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.