Nasu’ si presedintele federatiei spaniole s-au intilnit ieri pentru a pune la punct un program de colaborare intre Bucuresti si Madrid.

Mircea Sandu si omologul sau spaniol, Angel Maria Villar, s-au intilnit ieri la Bucuresti pentru a semna un acord-cadru de colaborare intre cele doua federatii. Pe linga aspectele strict fotbalistice - meciuri amicale sau stagii comune intre diverse loturi, in special la nivelul juniorilor - intelegerea vizeaza si domenii pina acum virgine pentru angajatii FRF. Este vorba in primul rind despre medicina sportiva, pe care Mircea Sandu incepe sa o reconsidere in ultima vreme. Doctorii echipelor noastre de top vor beneficia de acces la actiunile ibericilor, dar lucrurile nu se opresc aici. „Am mai discutat si despre participarea antrenorilor si arbitrilor nostri la cursurile organizate de federatia spaniola", a mai spus Nasu’. Sandu a adaugat ca si ramurile non-elita din FRF, adica fotbalul feminin si fotbalul in sala, au o pondere serioasa in contractul care a fost semnat ieri. Relatiile dintre cele doua federatii sint foarte strinse, meciul amical de la Cadiz la nivelul echipelor nationale fiind un exemplu in acest sens.

Sprijin de la Spania?

Mircea Sandu si Villar sint contracandidati pentru un loc in Comitetul Executiv al UEFA la alegerile de la Düsseldorf, la sfirsitul lui ianuarie. Spaniolul poate totusi sa il ajute pe prietenul sau din Romania, deoarece Villar va fi ales mai mult ca sigur din primul tur de scrutin. Pentru a doua runda a alegerilor, cind este nevoie de majoritate simpla, cel mai bine doi clasati candidati dintre reprezentantii tarilor est-europene vor fi sustinuti de „blocul de la Bucuresti", plus un un numar de federatii occidentale. Sandu a recunoscut la reuniunea blocului estic de la Bucuresti, din decembrie 2006, ca se va initia un lobby agresiv pentru a se atrage de partea Rasaritului voturi de la vestici, iar Spania este una dintre principalele tinte pentru alegerile de la Düsseldorf.